Política 21/07/2017

Ciutadans subratlla que cada vegada més catalans "baixen del tren" de la independència

CSQP insisteix en un referèndum "inclusiu i amb garanties" i el PSC relega l'1-O a un "9-N bis"

Ara
2 min
El portaveu parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, en una imatge d'arxiu

BarcelonaConsens entre algunes forces de l'oposició per destacar la pèrdua de suports a la independència. Segons el baròmetre del CEO publicat aquest divendres, un 49,4% dels catalans hi és contrari, mentre que un 41,1% hi està a favor.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Cau l'independentisme a nivells del 2012", ha engegat Carlos Carrizosa, portaveu parlamentari de Ciutadans (Cs), que ha situat com una "prova de la crisi del Govern". "Cada vegada hi ha més catalans que baixen del tren i que no es creuen les mentides de Puigdemont i Junqueras", ha continuat, i ha celebrat que el "monotema" s'acaba. Tot i el pronòstic que apunta a la pèrdua d'entre 3 i 5 diputats i el possible empat a 20 escons amb el PSC al Parlament, Carrizosa s'ha congratulat pel que ha considerat la "consolidació" del seu partit com a líder de l'oposició.

El portaveu de CSQP al Parlament, Joan Coscubiela, ha assenyalat que l'enquesta reflecteix que el referèndum és la manera idònia de solucionar el problema català i que els posicionaments favorables i contraris a la independència se situen en una divisió pràcticament a parts iguals. Adverteix, però, que la proposta de Puigdemont amb l'1-O no és el que demana la població perquè està faltada de "condicions inclusives". "L'única possibilitat perquè el referèndum tingui èxit és fer-lo inclusiu i amb garanties, o sigui, exactament al contrari de com l'està fent Puigdemont", ha afirmat Coscubiela.

Al seu torn, la diputada del PSC Assumpta Escarp ha insistit que l'1-O no serà un referèndum i ha criticat l'estratègia del Govern de presentar-lo com a tal. "Serà un 9-N bis, perquè no tindrà viabilitat si no té reconeixement ni és acordat", ha remarcat, i ha afegit: "És un engany". Escarp ha trobat "curiós i fal·laç" que es continuï preguntant per JxSí com a coalició quan el PDECat i ERC ja han assegurat que no reeditaran la fórmula. A més, Escarp també ha destacat que l'expectativa electoral dels socialistes va "a l'alça" tant al Parlament com al Congrés.

stats