Política 17/10/2013

C's rectifica i s'obre ara a lliurar els comptes a la Sindicatura

El partit d'Albert Rivera només facilitarà les dades econòmiques de Tribuna Cívica si l'ens fiscalitzador "es considerés competent". La fundació té seu a Madrid però organitza cursos a Catalunya

Ara
2 min
Albert Rivera, en un instant de la compareixença per valorar els resultats de Ciutadans / ALEJANDRO GARCÍA / EFE

BarcelonaC's s'obre ara a lliurar les dades econòmiques de la fundació Tribuna Cívica si la Sindicatura de Comptes "es considerés competent". Així ho assegura el partit d'Albert Rivera en un comunicat de premsa fet públic aquest dijous al matí després que l'ARA hagi publicat que la Sindicatura investiga la fundació opaca de C's. Tribuna Cívica organitza cursos de formació a Catalunya. C's es va negar a facilitar les dades econòmiques aferrant-se al fet que la seu és a Madrid. L'ens fiscalitzador investiga si això l'eximeix de ser transparent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el comunicat de premsa, C's assegura que "si la Sindicatura de Comptes tingués un criteri diferent i es considerés competent per fiscalitzar els comptes d'aquesta fundació, C's posarà a la seva disposició tota la informació que se li sol·liciti". Segons el text, "a dia d'avui C's no ha rebut cap requeriment d'informació addicional sobre aquest tema".

Amb tot, el síndic major de la Sindicatura de Comptes, Jaume Amat, en declaracions a RAC1, ha assegurat que els han reclamat informació per escrit i no els han contestat res. Amat també ha reclamat els comptes d'Egara Civitas, l'associació que el partit de Rivera no ha admès com a pròpia, i que informarà el Parlament si troba irregularitats.

La nota de premsa de C's insisteix que la fundació Tribuna Cívica té seu a Madrid i que no està sotmesa a l'escrutini de la Sindicatura: "C's va informar mitjançant un escrit de data 2 d'octubre del 2013 [llegiu l'escrit, fet públic per C's], que no existeix cap associació o fundació vinculada orgànicament al partit que estigui sotmesa a aquestes obligacions. Al mateix temps es va informar la Sindicatura de Comptes que l'única fundació vinculada orgànicament a C's és la denominada Tribuna Cívica, que pel seu àmbit d'actuació no està sotmesa al protectorat de la Generalitat de Catalunya i que figura inscrita al registre de fundacions del ministeris d'Educació, Cultura i Esports del Govern d'Espanya".

Ciutadans també assegura que "des de la seva constitució, Tribuna Cívica no ha rebut cap subvenció pública ni cap donació privada". "L'únic ingrés que ha tingut la fundació va ser el capital aportat al moment de la seva constitució, com a dotació fundacional, un import de 7.500 euros que va ser aportat per Ciutadans", afegeix el comunicat.

Poc rendible, segons el secretari general

Paral·lelament, en una entrevista al programa 'Els matins', de TV3, el secretari general de Ciutadans, Matías Alonso, ha assegurat que no van crear la fundació a Madrid per escapar-se del protectorat de la Generalitat, sinó per tenir més projecció a Madrid i a la resta de l'Estat, ja que la voluntat del partit –recollida als estatuts– és ser "un partit amb àmbit d'actuació "a tot Espanya". De tota manera, segons Alonso actualment aquesta fundació amb seu a Madrid no els està proporcionant ingressos. Segons ell, després de l'aportació inicial no han rebut més diners. I ha anunciat que "caldrà prendre decisions en un futur".

stats