Política 31/10/2018

Cuixart rebutja que els presos siguin "moneda de canvi" i demana a Sánchez que "parli amb el Govern sense condicions"

Campuzano troba "fora de lloc" especular amb indults i l'únic escenari que es planteja és l'absolució

Ara
2 min
Jordi Cuixart: “L’independentisme comet  un greu error quan creu  que és l’eix central”

BarcelonaDesprés que aquest dimecres, en la sessió de control al Congrés, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, hagi evitat aclarir si indultarà o no els presos polítics, La Sexta ha fet pública una entrevista a Jordi Cuixart en què demana que els presos "no siguin moneda de canvi en cap cas". El president d'Òmnium ha demanat al cap de l'executiu espanyol que "s'assegui a parlar amb el govern català sense condicions ni apriorismes": "Que n'aprengui dels seus companys de govern", ha recalcat referint-se a Units Podem.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, Cuixart ha lamentat que, "més enllà de les bones paraules, la 'llei mordassa' continua vigent, així com les devolucions en calent o la venda d'armes a l'Aràbia Saudita", i ha demanat a Sánchez que faci el pas i es diferenciï clarament del govern anterior de Mariano Rajoy.

Per la seva banda, i des del Congrés, el diputat del PDECat Carles Campuzano ha considerat que està "absolutament fora de lloc" especular amb indults als líders independentistes per l'1-O. "L'únic escenari que podem plantejar-nos és l'absolució", ha defensat en declaracions als periodistes.

Campuzano ha defensat que, mentre no es faci el judici, els presos han de ser a casa seva preparant la cita judicial, i ha afegit que "la resta són especulacions que no ajuden en res". El diputat del PDECat ha lamentat que el PP i Cs, en aquesta qüestió, en lloc d'intentar buscar una solució insisteixin a buscar vots a la resta de l'Estat amb la "bandera de l'anticatalanisme". Així mateix ha assenyalat el PP i Cs com els "principals responsables" que no es trobi una sortida al conflicte.

El diputat del PDECat ha demanat a Sánchez "coratge" i que aprofiti l'oportunitat de la seva compareixença per la qüestió de Catalunya per formular definitivament una proposta. Un coratge que s'ha de traduir, segons el diputat del PDECat, en un referèndum acordat que permeti als ciutadans pronunciar-se "sobre les opcions de futur polític".

Pel que fa als pressupostos, després que Sánchez hagi estès la mà al PP i Cs, Campuzano ha considerat que no pot pretendre pactar amb qui ha fet fora del govern i alhora amb els que li han permès arribar al govern a través de la moció de censura. Una situació que considera "contradictòria".

En relació amb l'exhumació de les restes de Franco, el diputat del PDECat ha demanat "menys gesticulació i més eficàcia" i ha afegit que espera que el govern espanyol compleixi la llei.

stats