Política 22/09/2018

Cunillera matisa que és "prematura" la seva proposta d'indultar els presos polítics si ho demanen

La delegada culpa de la polèmica a una "descontextualització" de les seves declaracions

Ara
2 min
Teresa Cunillera

BarcelonaLa delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha afirmat durant una entrevista al programa 'El suplement', de Catalunya Ràdio, que és "partidària" d'indultar els presos polítics catalans, encara que considera que la mesura no es pot concedir si no hi ha una sentència ferma sobre el cas. "Però l'han de demanar", ha insistit. Posteriorment, però, Cunillera ha fet pública una nota de premsa on ha volgut matisar les seves declaracions després del rebombori mediàtic que han suscitat les seves paraules i ha volgut "refermar el respecte a la independència judicial i la separació de poders", tot culpant de la polèmica a una "descontextualització" de les seves declaracions. Així, ha assegurat que "qualsevol especulació sobre el que ha de succeir després de la sentència és prematura", i ha apostat per "no parlar de futuribles que no ajuden a solucionar problemes actuals, descartant així fer "pronunciaments sobre hipòtesis relacionades amb els processos judicials".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cunillera ha insistit que el seu principal objectiu és "servir els ciutadans i solucionar els problemes des del màxim respecte a la llei", i s'ha compromès a "seguir treballant pel benestar de la ciutadania des del diàleg i el pacte". "Els ciutadans demanden dels seus polítics la capacitat de sobreposar-se a les diferències i crear marcs de col·laboració que redundin en el benestar de la majoria, sense fracturar la llei ni envair espais competencials d'altres institucions o poders", ha conclòs a la nota enviada als mitjans.

Al matí, Cunillera també ha considerat "desafortunat" el xat en què han participat jutges de tot l'Estat on es parlava de "colpistes", "nazis" i "virus" en relació amb l'independentisme. Sobre el diàleg entre el PSOE i el govern català, ha assegurat que "la Generalitat demana unes coses que no es poden trobar dins de la Constitució" i ha recalcat que l'executiu del PSOE ha ofert "una cosa que fins ara no era sobre la taula", "una reforma constitucional" i "un ambient diferent a l’hora de negociar, sense imposicions".

La delegada també ha afirmat que hi ha una perspectiva "positiva" perquè els executius de Pedro Sánchez i Quim Torra s'entenguin. "És una cosa que demostrem cada dia", ha afirmat sobre la marxa de les negociacions entre tots dos governs. Cunillera també ha dit que a Catalunya hi ha una atmosfera "molt més tranquil·la" i que el nou president espanyol ha complert la seva paraula: "Ens ha lliurat de Rajoy".

Cunillera ha desitjat que el govern català no "infringeixi la llei", però ha lamentat que sovint "les promeses es trenquen". No obstant, també ha afirmat que "Catalunya és una nació perquè ho diu el preàmbul de l'Estatut".

stats