Política 17/05/2017

Rajoy es compromet a incrementar els agents de policia per resoldre el problema de cues del Prat

El president del govern també garanteix més equips informàtics i un seguiment setmanal de la problemàtica

Dani Sánchez Ugart
2 min
Aglomeracions al control de passaports de l'aeroport del Prat. / Dídac Queralt

MadridMariano Rajoy, president del govern espanyol, s'ha compromès durant la sessió de control al seu executiu a incrementar els agents de la Policia Nacional per resoldre el problema de les cues registrades als controls de passaports de l'aeroport d'El Prat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'anunci ha arribat després que el portaveu adjunt d'ERC, Gabriel Rufián, li preguntés sobre el tema i Rajoy atribuís la situació a les mesures europees consistents en l'augment de les inspeccions a la frontera en relació al terrorisme.

"Estem incrementant el nombre d'agents per afrontar el creixent augment dels passatgers, que són molts", ha dit el president. Rajoy també ha assegurat que estan treballant per dotar de més equips informàtics i personal auxiliar per tal d'ajudar els passatgers i que faran un seguiment setmanal de la problemàtica.

Rajoy, però, s'ha referit a la vaga de metro i a les "cues" i "aglomeracions" provocades per l'aturada per defensar-se de les acusacions de Rufián i exigir que no es faci de la política "un exercici contra Madrid". En aquest sentit, ha dit: "Jo m'ocuparé de les meves obligacions; vostès ocupin-se de les seves i no facin de la política un exercici contra Madrid, perquè vostès tenen moltes competències a exercir".

Rufián li ha aconsellat que enviï els policies que té "clavant garrotades al Tarajal" i a altres llocs al control de passaports. "Es poden demanar coses sense necessitat de faltar al respecte a les persones, perquè no costa gens, vostè quedaria bé i potser ens semblaria fins i tot simpàtic", ha dit Rajoy, que s'ha compromès a ampliar efectius i equips informàtics, però ha agafat l'exemple de la vaga al metro de Barcelona.

La corrupció

La corrupció també ha estat un dels temes centrals de la sessió de control. El president espanyol ha respost a la pregunta del portaveu socialista, Antonio Hernando, que li demanava si faria dimitir el ministre de Justícia, Rafael Catalá, i els dos caps de la fiscalia, reprovats ahir pel ple del Congrés. "No ho faré; i no faci perdre el temps a aquesta cambra", ha asseverat.

Catalá també ha respost directament preguntes de l'oposició sobre la seva reprovació, ha afirmat que exerceix "amb responsabilitat" el seu càrrec i ha tornat a negar les "ingerències" a la justícia.

El portaveu de Ciutadans, Albert Rivera, l'ha exhortat sobre la reforma contitucional a eliminar aforaments, i el president espanyol li ha dit que el preocupa més que la Constitució expressi la inviolabilitat per les opinions dels diputats. "Crec que hi hem de pensar, com si és bo que n'hi hagi d'aforats autonòmics i no estatals", ha afegit, abans de demanar a Rivera una "reflexió".

stats