Política 14/03/2018

Rajoy diu que no pot "opinar" sobre l'acostament dels presos polítics perquè li correspon al jutge

ERC sol·licita per "humanitat" aquest acostament

Dani Sánchez Ugart
1 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, se sotmet aquest dimecres a la sessió de control al govern espanyol al Congrés dels Diputats. El portaveu d'ERC, Joan Tardà, li pregunta sobre l'acostament dels presos polítics a Catalunya. "El president del govern espanyol no ha d'opinar sobre temes que es dirimeixen en l'àmbit de la justícia", ha respost Rajoy per desempallegar-se de la resposta, i ha afegit que cal "respectar" les decisions dels jutges, perquè, si no, "la llei no serviria de res".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Les decisions que vostès han pres al llarg dels últims mesos van ser molt fortes, i han tingut conseqüències polítiques", ha tornat a replicar Rajoy. "En aquest moment, la millor forma de generar un ambient diferent és intentar recuperar la normalitat institucional, econòmica. La gent està cansada i vol que es formi un govern ja, i si és possible un Govern que no tingui problemes amb la Justícia", ha reblat el president espanyol.

El republicà li ha reclamat per "humanitat" que s'acostin els presos a Catalunya: "Aquest acte aplanaria el camí cap a un diàleg sincer per solucionar un problema polític amb la política. Abans ha deixat clar que Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Oriol Junqueras i Joaquim Forn no haurien d'estar a la presó segons la seva opinió. I li ha respost que el president espanyol pot "fer canvis legislatius o instar el fiscal" a demanar l'acostament. Tardà aleshores ha dit que la justícia de l''apartheid' va ser "més flexible" que l'espanyola en el judici contra Nelson Mandela, i ha afegit que el jutge del Suprem Pablo Llarena els manté en la presó per "mantenir-los a la presó".

stats