Política 15/04/2015

Duran reclama obrir un "debat seriós sobre les conversions a l'islam"

El portaveu de CiU a Madrid acusa d'"irresponsable" el govern espanyol per vincular jihadisme i sobiranisme

Acn
2 min
El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, conversa amb el ministre d'Economia Luis de Guidnos al Congrés. EFE

MadridEl portaveu de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, ha advertit aquest dimecres des del Congrés al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que la lluita contra el jihadisme "és la lluita de la civilització contra la barbàrie" i que "buscar diferències entre els que representem la civilització per rèdits polítics és una irresponsabilitat". "No és l'independentisme el que fomenta el jihadisme, hi ha jihadistes a tot arreu, a Catalunya, a Espanya i a Europa", ha recordat. En aquest marc, ha demanat obrir "un debat seriós sobre les conversions a l'islam", un fenomen, ha dit, que s'està "incrementant".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Duran, darrere d'aquestes conversions hi ha "molt sovint" una coincidència entre manca de valors, pobresa, exclusió i misèria. En això, ha dit, sí que cal abordar un debat "amb tranquil·litat, sentit comú, sense demagògia, prejudicis ni fonamentalisme de cap tipus".

El president del grup parlamentari de CiU a Madrid va presentar la setmana passada una petició de compareixença del ministre de l'Interior, Jorge Ferández Díaz, al Congrés, perquè expliqui les seves manifestacions en el marc de l'operació antijihadista, on va vincular la Fundació Nous Catalans -vinculada a CDC- al jihadisme.

Aquest mateix dimarts Fernández Díaz va insistir en les seves crítiques a la Fundació i va assegurar que no accepta lliçons del govern de la Generalitat, que "fomenta la ruptura d'Espanya", ni del president de la Generalitat, Artur Mas, que "té una querella de la Fiscalia per desobediència".

Duran ha llançat la crítica a les manifestacions de Fernández Díaz en el marc de la compareixença del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, al Congrés per informar de l'últim consell europeu. El president espanyol ha aprofitat per felicitar els agents que van fer l'operació i certificar que la cèl·lula desarticulada a Catalunya volia atemptar a Barcelona.

stats