Publicitat
Publicitat

PACTE FISCAL

Duran insta Navarro a passar a la fase de concrecions

El líder socialista admet que manté el PSOE informat de les negociacions

Josep Antoni Duran i Lleida ha instat el seu homòleg del PSC, Pere Navarro, a passar a una "fase de concreció" en la negociació bilateral que mantenen els socialistes i els nacionalistes -liderats per Duran en el procés-. El líder d'Unió ha donat a entendre que la reunió d'aquest matí serà l'última i que ara és el torn dels equips econòmics dels partits, que han de passar a la fase resolutiva.

Per Duran, el document del PSC, que aposta per una relació bilateral amb l'Estat i per incrementar el protagonisme de la Generalitat en la recaptació de tributs, és massa genèric per ser un punt de trobada. I precisament per això ha indicat també que no pot ser un pretext perquè ERC es despengi de la negociació, com ja ha advertit de fer si hi ha "rebaixes".

Al seu torn, Navarro ha explicat que, en paral·lel a la negociació amb CiU, manté informat el PSOE de les converses. El líder socialista ha donat a entendre que el model ha de ser assumible per als socialistes espanyols. Per Navarro, el document que el seu partit va elaborar "té vocació de majoritari" i es pot convertir en pista d'aterratge per a la resta. El text final, ha reiterat, ha de ser prou obert perquè Mas tingui marge de negociació a Madrid. Sobre aquest assumpte, ha explicat que ha demanat a CiU que arbitri algun sistema de seguiment de la resta de partits que estiguin en l'acord de finançament.

Navarro ha contestat a Oriol Pujol, que el va acusar de fer "la pinça amb el PP", recordant que els únics que han tingut una aliança estable fins ara són CiU i el PP.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT