Política 03/07/2019

Albano Dante Fachin descarta eleccions al Parlament com una resposta unitària a la sentència

Des de Som Alternativa traslladen a Torra que una nova convocatòria electoral seria "un pas enrere"

Ara
1 min
Membres de Som Alternativa després de la reunió amb Quim Torra.

BarcelonaLa resposta de Som Alternativa davant la sentència del judici del Procés està lluny d'una nova convocatòria electoral. L'exdiputat i impulsor de Som Alternativa, Albano Dante Fachin, s'ha reunit aquest dimecres amb el president de la Generalitat, Quim Torra, que continua escoltant diferents propostes per buscar la unitat estratègica del sobiranisme abans que arribi la sentència del Tribunal Suprem.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la sortida, Fachin ha insistit que convocar eleccions al Parlament seria "un pas enrere", perquè les formacions independentistes ja tenen majoria en la legislatura actual. En aquest sentit, ha apuntat que, en cas que la sentència sigui condemnatòria, suposaria un "atac que no té a veure amb qui governa a la Generalitat".

Per aquest motiu, la resposta que Som Alternativa ha traslladat a Quim Torra és la "d'apel·lar a molta gent, tant independentistes com gent que no s'hi consideri", ha explicat Dante Fachin a l'ARA. Una idea que coincideix amb la de Quim Torra, que aspira a arribar a un consens del 80% de la societat catalana per respondre al Suprem.

Dante Fachin també ha traslladat a Torra la necessitat de "forçar l'Estat al diàleg". Seguint aquesta línia, ha apel·lat a les paraules de Jordi Cuixart en l'al·legat final al Tribunal Suprem ("Ho tornarem a fer"), on va fer una crida a la mobilització permanent, i ha defensat la necessitat de posar en relleu el resultat de l'1-O.

Segons l'impulsor de Som Alternativa, aquestes mesures són "incompatibles" amb permetre que Pedro Sánchez sigui investit en el proper debat d'investidura, previst per al 22 i 23 de juliol. Suposaria, segons ell, permetre que revalidés la presidència un dels socis del 155.

stats