ELECCIONS 25-N
Política 13/11/2012

La CUP assegura que l'agenda social està "al mateix nivell" que la sobiranista

En una entrevista a RAC1, el cap de llista per Barcelona de la CUP a les eleccions del 25-N, David Fernández, carrega contra la reunió del PP i el PSOE per aturar els desnonaments i la titlla d'"electoralista"

Ara
2 min
Els quatre caps de llista de la CUP, d'esquerra a dreta: David Fernández, Jordi Martí Font, Antonieta Jarne i Lluc Salellas.

BarcelonaEl cap de llista de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) per Barcelona per al 25-N, David Fernández, accepta que el titllin d'"antisistema" sempre que, remarca, "considerem que el sistema és el que hi ha actualment". En aquest sentit, Fernández remarca: "Jo entenc que en el sistema d'avui, tan desigual i amb tanta fam, jo sóc un antisistema. La bogeria avui és no oposar-se al sistema".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a 'El món a RAC1', Fernández ha carregat durament contra la política de desnonaments i ha qualificat la reunió d'urgència entre l'executiu espanyol i el PSOE d'"electoralista". "Els que han alimentat el cicle del tsunami immobiliari ara el volen curar", ha dit Fernández, que ha recordat que "fins ara cap institució ha aturat cap desnonament, sinó que ha estat la voluntat popular".

El cap de llista de la CUP ha remarcat que el partit que ell encapçala "no representa el moviment 15-M", sinó que "són ells els que ens representen a nosaltres".

Fernández ha volgut que quedés clar que l'agenda social està "al mateix nivell" que la sobiranista per a la CUP, i sobre el procés d'autodeterminació ha dit que ell prefereix la via referendària, però ha assegurat que la independència "passa per on digui el poble".

El cap de llista de la CUP, que alguns sondejos calculen que podrien aconseguir fins a tres escons al Parlament aquest 25-N −el CEO estima una forquilla de 0 a 3, concretament−, ha assegurat que la formació d'esquerres i independentista és "més plural del que sembla". "On no hi ha acords, no es pren cap decisió", ha remarcat, a la vegada que ha volgut deixar clar el caràcter assembleari de la formació: "Jo no sóc el líder de la CUP. Sóc un entre tants. Les decisions les prenem entre tots".

Sobre la possibilitat de crear un front nacional que aglutinés totes les forces independentistes de cara al 25-N, Fernández ha assegurat que "la unitat és un terme massa important per utilitzar-lo barroerament a cinc setmanes". Sobre la campanya electoral, Fernández ha carregat especialment contra la manera com l'està duent a terme CiU: "Artur Mas està fent una campanya com si fos Evita Perón", ha dit Fernández, que ha acusat el president de la Generalitat i candidat de la federació nacionalista d'apropiar-se de la voluntat sobiranista de Catalunya.

stats