Política 30/01/2014

De Guindos diu que el procés no preocupa els agents econòmics internacionals perquè "no hi haurà referèndum ni independència"

El ministre d'Economia recorda que el Tresor espanyol finança els serveis públics a Catalunya

Acn
1 min

MadridEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha dit aquest dijous que el procés sobiranista a Catalunya "no és un tema especialment important" per als agents econòmics internacionals per "una raó molt simple: perquè no hi haurà referèndum i no hi haurà independència de Catalunya". Segons De Guindos, la independència de Catalunya és "inviable", i és "impossible" separar l'economia catalana de l'espanyola perquè "han estat unides des del naixement d'Espanya". En aquest marc ha recordat que hi ha territoris, com Catalunya, on el Tresor finança els serveis públics dels ciutadans. "Això indica en última instància que junts som molt més forts", ha conclòs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És cert que parla amb les agències de ràting, amb els inversors internacionals i amb els meus col·legues, i [el procés sobiranista] no és un tema especialment important", ha afirmat en una entrevista a la Cope abans de destacar que "totes les variables macroeconòmiques i financeres sobre Espanya han anat a millor en l'últim any i mig".

Segons De Guindos, aquesta manca de preocupació per part dels agents internacionals respecte de Catalunya es deu a "una raó molt simple", que és la que va manifestar el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, fa pocs dies: "No hi haurà referèndum i no hi haurà independència de Catalunya".

A més, ha afirmat que "l'economia catalana està absolutament imbricada i relacionada amb la de la resta d'Espanya". "Intento moure'm sempre en hipòtesis viables perquè la gent és racional en el seu comportament", ha dit.

"Tothom sap que la independència d'un país de la UE és impossible, i si es refereix per exemple al cas d'Escòcia, portaria a una situació molt pitjor", ha sentenciat.

stats