Política 27/09/2014

L'escenari per convocar el 9-N: la cadira Gaulino, la ploma Inoxcrom i la senyera amb pal de Subirachs

La solemnitat de l'acte de la signatura del decret per convocar la consulta ha tingut una escenografia amb elements destacats

Catalina Serra
1 min
Artur Mas, assegut a la cadira Gaulino, signant el decret de convocatòria de la consulta del 9-N / AFP

Barcelona P { margin-bottom: 0.21cm; } L'escenari de la firma ha estat solemne i ple de detalls. El lloc escollit ha estat el Saló Mare de Déu de Montserrat, estança gòtica on es reunia el consell de la Generalitat en època medieval i que avui és espai de recepció de visites i avantcambra del despatx del president. Una gran taula enmig. I una sola cadira. Semblava gaudiniana, però no.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És un dels 'hits' del disseny català de les darreres dècades. La cadira Gaulino, un disseny del 1987 de l'arquitecte Óscar Tusquets Blanca, autor també de la reforma del Palau de la Música, inspirant-se en el mobiliari de Gaudí i de Carlo Mollino, d'aquí ve el nom. L'edita la productora catalana b.d., que n'ha fet diverses versions.

Sobre la taula, una ploma negra de l'empresa catalana Inoxcrom que portava l'escut de la Generalitat i que sembla que ràpidament entrarà al Museu d'Història de Catalunya.

I, al fons, una pintura gòtica de la segona meitat del segle XV que representa Sant Jordi i el Drac, i una gran senyera de luxe, elaborada artesanalment a Mallorca i amb pal i peu dissenyats per l'escultor Josep Maria Subirachs.

stats