POLÍTICA
Política 25/06/2014

La defensa de la infanta recorrerà la imputació perquè no veu cap indici de delicte

El bufet d'advocats de Miquel Roca s'aferra al criteri de l'Agència Tributària i de la Fiscalia per negar l'acusació del jutge Castro. Retreu al jutge que no tingui en compte el criteri d'Hisenda i el Ministeri Fiscal, i considera que la "contundència" de la interlocutòria "no substitueix la veritat"

M.colomer
2 min
Miquel Roca, aquest migdia a Barcelona

Barcelona"La base de l'apel·lació és que no hi ha indici de delicte, que és el mateix criteri de l'Agència Tributària i del Ministeri Fiscal". D'aquesta manera ha argumentat l'advocat Miquel Roca el recurs que presentarà en el termini de cinc dies a l'Audiència contra la decisió del jutge José Castro de mantenir la imputació de la infanta Cristina pels suposats delictes de

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una breu compareixença davant la premsa a peu dret davant el seu despatx de Barcelona, Roca ha considerat que el criteri que ha fet prevaler el jutge "desconeix la posició de l'Agència Tributària, que ha manifestat reiteradament que Cristina no ha comès cap infracció tributària, i del Ministeri Fiscal, que de manera reiterada ha dit que no existeix base per aquesta imputació".

Contundència vs. veritat

Per Roca,la "contundència" d ela interlocutòria de Castro "mai substitueix la veritat". Insisteix que no només no hi ha proves, sinó que tampoc hi ha indicis que sustentin el criteri de Castro. "No hi estem d'acord amb una fonamentació molt sòlida: la pròpia Agència Tributària i el Ministeri Fiscal han reiterat que no existeix cap mena d'actuació delictiva per part de la infanta ni infracció tributària", ha repetit amb insistència Roca.

Per això ha mostrat el seu "total, ple i rotund" convenciment que l'Audiència deixarà la imputació sense efecte, més encara tenint en compte que el recurs que presentaran "està molt avalat pels que tenen una responsabilitat fonamental en un procés d'aquesta naturalesa", en referència a l'Agència Tributària i el Ministeri Fiscal.

Roca ha explicat també que aquest dimecres mateix ha parlat amb la infanta després de conèixer la decisió del jutge: "Poden imaginar no ho ha rebut amb satisfacció, però sí amb la tranquil·litat de saber que estem confiats que l'Audiència restablirà la situació en els termes que corresponen a una pràctica que ha estat absolutament correcta tant des de la posició de l'Agència Tributària com del Ministeri Fiscal".

stats