Política 28/11/2016

Demòcrates reclama no esperar a l'aprovació dels pressupostos per fer passos cap al referèndum

La formació anima els seus alcaldes a obrir els ajuntaments i atendre els ciutadans el 6-D

Gerard Pruna
2 min
Les cares visibles de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà i Núria de Gispert, en una roda de premsa a la seu del partit a principis de maig

BarcelonaDemòcrates de Catalunya no vol esperar més per començar a fer passos cap al referèndum del 2017. El dirigent de la formació Antoni Castellà ha reclamat aquest dilluns als partits independentistes posar-se les piles i no esperar a l'aprovació dels pressupostos del 2017 per començar la campanya pel sí a la votació prevista per al setembre del proper any.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els pressupostos són absolutament necessaris, però això no pot ser excusa per començar ja ara la campanya del sí", ha apuntat Castellà en roda de premsa, en la qual ha tornat a demanar que es convoqui al més aviat possible la mesa d'entitats i partits per parlar del referèndum.

El també diputat de Junts pel Sí al Parlament ha mostrat la seva preocupació pel fet que quan falten 10 mesos per al referèndum no hagi començat encara la campanya pel sí, i ha avisat que esperar l'aprovació definitiva dels comptes –previsiblement, al març– seria "anar massa tard".

Per això, Demòcrates iniciarà el 15 de gener la seva pròpia campanya pel sí amb un acte al barri de Poblenou de Barcelona. Tanmateix, el partit ha reclamat que cal articular una campanya comuna com més aviat millor. Castellà ha volgut també llançar un avís a la resta de forces independentistes, i ha apuntat que "no és acceptable" que algú es plantegi cap mena d'escenari sobre què passa si el govern espanyol suspèn la llei de transitorietat jurídica. "Si algú es fes enrere amb el referèndum perquè se suspèn una llei, seria tant com trair i trencar el full de ruta", ha alertat.

Obrir ajuntaments el 6-D

Més enllà del referèndum, el Consell Nacional de Demòcrates de Catalunya va animar aquest dissabte els 21 ajuntaments que encapçalen a obrir les portes i atendre els ciutadans com si fos un dia laborable qualsevol. "El 6 de desembre Demòcrates no té res a celebrar", ha subratllat Castellà avui en roda de premsa.

stats