Política 29/05/2019

El líder de Podem a Dénia retreu a Iglesias les paraules sobre Amancio Ortega: "Convé que tanqui la puta boca"

Considera que les crítiques al fundador d'Inditex els han perjudicat a les municipals

Uma Oca
2 min
El líder de Podem a Dénia retreu a Iglesias les paraules sobre Ortega: "Convé que algun polític es calli la puta boca"

BarcelonaLes eleccions municipals han provocat un fort sotrac a Podem. Poden haver-hi molts motius, però, segons el líder del partit a Dénia (Alacant), Àlex Rodenkirchen, un són les declaracions de Pablo Iglesias, el secretari general del seu propi partit a nivell estatal, sobre les donacions a la sanitat pública del fundador d'Inditex, Amancio Ortega, durant la campanya electoral. "Convé, de vegades, que algun polític tanqui la puta boca”, ha criticat amb duresa, tot i afegir seguidament: "Demano disculpes i ho retiro immediatament, però ens ha perjudicat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Benvolgut Pablo Iglesias, 'el cueta', Dénia anava molt bé, com totes les poblacions. Estàvem pujant, estàvem fent una feina excel·lent. No et passa cap altra genial idea pel cap que fer un míting i parlar d'Amancio Ortega?", ha lamentat Rodenkirchen, que ha volgut recalcar que es pronuncia d’aquesta manera a "títol personal" i no en nom del partit. Podem s'ha quedat sense representació a l’Ajuntament de Dénia quan partia de dos regidors aconseguits el 2015.

No obstant, el líder local del partit ha assegurat que l’error ha estat el moment escollit per fer aquestes declaracions i el ressò als mitjans que han tingut. "La notícia ha estat que Podem no dona suport a les donacions a les víctimes de càncer”, ha explicat. Tot i això, coincideix amb Iglesias que la sanitat pública no ha de dependre de donacions, sinó dels impostos de la ciutadania.

Arran del comentari "desafortunat" d’Iglesias, Rodenkirchen ha assegurat que la gent va passar de donar-li suport "fa només una setmana i mitja" a passar pel seu costat i dir-li "tant de bo mai tinguis càncer". "Em va doldre, el missatge no va arribar. Crec que els polítics en campanya moltes vegades s'haurien de mossegar la llengua", ha dit rebaixant el to inicial. Ara ha de "donar la cara", ha insistit.

Iglesias ha sigut un dels factors que, segons el líder de Podem a Dénia, han perjudicat la seva campanya, però n'hi ha hagut d'altres. "Hem fracassat i demano disculpes si no he estat a l'altura", ha dit en la compareixença, en què fins i tot ha arribat a plorar.

stats