Manifestants tiren pedres contra els assistents d'un acte de Vox a Lleida

Un fort cordó policial dels Mossos ha impedit que els manifestants s'acostessin al restaurant on es feia l'acte

Unes 400 persones han protestat aquest dilluns al vespre contra un acte de precampanya del partit d'ultradreta Vox que ha comptat amb la presència d'un dels seus líders, Javier Ortega Smith, i el candidat per Lleida a les eleccions del 10-N, Miquel Bonastre. Un fort cordó policial dels Mossos d'Esquadra ha impedit que els manifestants s'acostessin a les portes de l'hotel-restaurant on s'ha dut a terme l'acte. Hi ha hagut escridassades quan anaven arribant els assistents, i quan ha acabat el míting ha tingut lloc un moment de tensió perquè han sortit alguns dels participants amb banderes espanyoles i s'han tirat pedres des del punt de la protesta. La mobilització ha obligat a tallar la carretera N-240 d'accés i sortida de Lleida.

A través de les xarxes socials s'ha convocat una protesta a l'acte de Vox que ha tingut lloc en un establiment hoteler situat al davant del Campus d'Agrònoms de la Universitat de Lleida. Tot i que l'acte no començava fins a les vuit del vespre, mitja hora abans han començat a arribar persones per protestar i al final se n'han aplegat unes 400. Els Mossos d'Esquadra han muntat un important dispositiu de seguretat per evitar que els manifestants s'acostessin a les portes del restaurant. Així mateix, un dispositiu de la policia espanyola amb diverses furgonetes d'antiavalots també s'ha situat al perímetre del restaurant.

L'acte de Vox ha comptat amb l'assistència d'unes 200 persones. Algunes s'han enfrontat verbalment amb els manifestants i s'han viscut moments de tensió quan arribava gent al míting amb banderes espanyoles. Quan s'ha acabat l'acte, alguns manifestants han tirat pedres i llavors els Mossos s'han posat els cascos i els escuts. Els manifestants han anat abandonat el lloc de manera progressiva i el dispositiu ha finalitzat.