Política 31/07/2019

En llibertat els nou activistes independentistes acusats d'organització criminal

Els Mossos els van detenir per una asseguda davant la Fiscalia i per talls de vies del tren

Ara
2 min
Membres dels CDR davant l'edifici de la Fiscalia Superior de Catalunya durant les protestes del 12 de febrer.

BarcelonaLlibertat pels activistes independentistes detinguts aquest dimecres pels Mossos d'Esquadra acusats d'organització criminal. Els detinguts, membres d'Arran, els CDR i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han passat aquest matí a disposició judicial i finalment han estat posats en llibertat amb càrrecs. Segons ha anunciat la CUP en un tuit, finalment la xifra va ser de nou detinguts.

Els Mossos d'Esquadra van detenir-los ahir dimecres, acusats d'organització criminal. Al matí un operatiu va detenir a cinc membres de col·lectius independentistes com Arran, els CDR i el SEPC, dos dels quals han van quedar en llibertat a primera hora de la tarda, mentre que més tard se'n van detenir a quatre més quan anaven a declarar a comissaria.

Des d'Alerta Solidària s'ha emès un comunicat d'urgència on explica que es vincula als detinguts amb diverses mobilitzacions des del 21-D. En el mateix comunicat detallen que als diferents investigats se'ls hi atribueixen, a banda de pertinença a un grup criminal, delicte contra els Drets Fonamentals, promoció de l'odi contra grups d'ideologia antagònica, incitació a cometre desordres públics per difondre missatges, delicte de desordres públics, manifestació il·lícita, atemptat a l'autoritat, lesions lleus, resistència, desobediència, i temptativa de delicte d'odi.

Així mateix, des d'Alerta Solidària van lamentar en un apunt a Twitter que "una vegada més, el Govern reprimeix l'independentisme popular" i van demanar un cop més la destitució del conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch. En la mateixa línia, van considerar que totes les detencions pretenen "evitar la mobilització de cara a la sentència" del judici del Procés.

Des de la CUP van explicar que es tracta de fets relacionats amb "una asseguda davant la fiscalia" i una altra a les vies de Rodalies el dia de la vaga general del 21 de febrer. "Es tractaria de 9 delictes englobats en una suposada organització criminal", van aclarir els cupaires. Així mateix, igual que des d'Alerta Solidària, van refermar que "només es pot entendre en la lògica repressiva a les portes de la sentència del Tribunal Suprem en el judici" i que "és una operació absolutament inexplicable".

Arran Sant Andreu va afirmar que un militant de la seva assemblea va ser detingut pels Mossos a casa i se'l van emportar a comissaria "per la feina política que fa al barri". Fonts dels Mossos van confirmar l'operatiu policial en el marc d'unes investigacions que no ha detallat.

Per donar suport a tots els detinguts, les diferents organitzacions afectades s'han mobilitzat aquest dijous al matí en un acte de suport davant la Ciutat de la Justícia. Ahir al migdia una vintena de manifestants ja es van concentrar a les portes de la comissaria dels Mossos a les Corts de Barcelona, on eren els detinguts, per protestar per l'actuació policial i per exigir-ne la llibertat.

stats