Política 07/10/2019

Dimiteix la número 2 de Més Madrid per discrepàncies amb "l'hiperlideratge" d'Errejón

Clara Serra subratlla que rivalitzar amb Colau indica que no era el moment de fer el salt a l'Estat

Ot Serra / Mireia Esteve
2 min
El candidat de Més País a les eleccions del 10 de novembre, en l'acte d'oficialització de la candidatura

Madrid / BarcelonaLa mala gestió interna torna a causar un incendi a l'espai de l'esquerra alternativa i ara esquitxa la primera escissió de Podem. La número 2 d'Íñigo Errejón a la Comunitat de Madrid, Clara Serra, ha anunciat que deixa l'acta de diputada a l'Assemblea de la capital espanyola per discrepàncies amb decisions vinculades al salt de Més País a l'Estat. En una dura publicació a la seva pàgina de Facebook, assenyala implícitament Errejón. "Si alguna cosa hem après aquests anys és que la verticalitat i la falta d'estructures que acompanyen els hiperlideratges deixen les organitzacions sense els contrapesos suficients", afirma Serra, que va ser portaveu de Podem a la Comunitat però ara no tenia cap càrrec rellevant al grup parlamentari i havia quedat fora de les llistes pel 10-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Cal deixar de convertir les primàries en un tràmit de cara a la galeria, cal deixar d'utilitzar la militància només per ratificar decisions ja preses, cal recordar-se del feminisme no només a les fotos [...], cal habilitar espais de deliberació on s'inclogui i es normalitzi la crítica i el dissens i cal deixar enrere la nociva cultura de l'enemic intern consistent a estigmatitzar a qui té una veu diferent", continua Serra, que radiografia els problemes que ha tingut Podem i ara Més Madrid des que van néixer.

La ignorància de la feina de la militància i d'altres socis de "l'espai del canvi" a l'hora de decidir en quines circumscripcions concorre també ha pesat. Serra subratlla el fet de presentar-se a la a Barcelona i rivalitzar així amb Catalunya en Comú, una força que ha "funcionat i ha aconseguit conservar peces clau institucionals malgrat tots els terratrèmols polítics". "Si Més País ha d'enfrontar-se a Ada Colau per aconseguir els escons que necessita és indicatiu que encara no era el moment de concórrer en aquestes generals en aquestes condicions", afirma. En temps de descompte, Errejón ha aconseguit els 5.000 avals necessaris per presentar-se a la capital catalana, segons diverses fonts. Des de dimecres passat que Més País recull firmes en diferents poblacions de Catalunya perquè la candidatura d'Errejón es pugui presentar a la circumscripció de Barcelona. Aquesta nit s'acaba el termini per presentar les candidatures a les eleccions del 10 de novembre.

"Hem analitzat no poques vegades que calia sortir del curt termini i no fer política pensant només en el demà, sinó amb una mirada més llarga. Si la política és alguna cosa més que l'aritmètica electoral, considero que ha d'importar-nos com queda l'espai del canvi en conjunt després del 10-N", explica Serra, que tanmateix deixa clar que desitja encerts a les formacions que representen aquest espai.

stats