Política 07/06/2018

La llista de Domènech i Colau que intenta recollir "totes les sensibilitats" dels comuns

El líder de CatComú integra dirigents d'ICV, EUiA, Podem i independents a la candidatura

Ot Serra
3 min
Xavier Domènech i Ada Colau aquest divendres a Nou Barris.

BarcelonaXavier Domènech fa pública la seva llista per a l'executiva després d'uns dies de negociacions tenses entre diferents sectors dels comuns. Dilluns al vespre va transcendir que l'actual cap de files de Catalunya en Comú i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, encapçalarien un equip, després del xoc entre la candidatura que impulsava Marc Parés i la que van pactar la direcció d'ICV i un sector reduït de Barcelona en Comú. Ara Domènech i Colau proposen una llista que recull "totes les sensibilitats" –tal com ha considerat el líder dels comuns en un missatge a Facebook on n'ha donat a conèixer els noms– i que integra diferents dirigents dels partits que conformen aquest espai de l'esquerra alternativa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ocupen places a l'executiva la coordinadora nacional d'ICV, Marta Ribas, i la responsable de política municipal dels ecosocialistes, Candela López. La cara visible d'EUiA, Joan Josep Nuet, encapçalarà la llista al Consell Nacional, juntament amb Mar García, de Podem. El partit lila també compta amb llocs a l'executiva, on els representen Vicenç Navarro i Conchi Abellán, entre d'altres. Susanna Segovia, propera a Colau, que era proposada com a secretària d'organització en la llista que havien pactat ICV i BComú, també hi entra, juntament amb altres persones vinculades a BComú com David Balbás i Ximo Balaguer. A més, s'hi afegeixen alguns independents que ja formaven part del cercle de confiança de Domènech, com Marc Parés o Xavi Matilla, així com persones del territori com Laura Vergés (Comú de Lleida), Ramon Arnabat (Vilafranca en Comú) i Agnès Petit (Terrassa en Comú)

1. Xavi Domènech

2. Ada Colau

3. Marc Parés

4. Susanna Segovia

5. Vicenç Navarro

6. Candela López

7. Xavi Matilla

8. Marta Ribas

9. Héctor Sánchez

10. Conchi Abellán

11. Llorenç Planagumà

12. Nati Veragua

13. Álvaro Muñoz

14. Agnès Petit

15. Ramon Arnabat

16. Núria Lozano

17. Joan Mena

18. Núria Buenaventura

19. Ximo Balaguer

20. Jéssica Albiach

21. Jaume Durall

22. Laura Vergés

23. Marc Verneda

24. Muntsa Mompió

25. David Balbás

26. Marta Olivan

27. Federico Modia

28. Nora Sánchez

29. Enric Tello

30. Rosa Cañadell

En aquesta llista hi falta una de les principals cares dels comuns, Elisenda Alamany, portaveu actual de la formació. La també portaveu al Parlament va decidir quedar-ne fora un cop Domènech va acceptar integrar Colau a la coordinació en detriment d'ella mateixa, que era l'aposta de Parés en la llista que estava preparant, tal com li havia encarregat el líder dels comuns. El d'Alamany era un nom que no agradava al sector BComú-ICV.

Lògica de quotes

En la seva publicació a la xarxa social, Domènech rebutja que s'hagi elaborat un grup seguint la lògica de quotes. "Un equip que avança cap a la verdadera confluència, que no és entre partits, sinó amb la ciutadania", escriu el cap de files dels comuns. Tanmateix, entre els principals noms apareixen primeres espases dels diferents partits, i diversos membres de CatComú ja denunciaven que el projecte de la confluència quedava en qüestió si es treballava des d'aquesta perspectiva.

La incògnita ara és saber quines seran les persones que formaran part del nucli, que segons fonts coneixedores no tenen a veure amb l'ordre que ha establert la llista publicada per Domènech. De fet, membres del partit consultats per l'ARA apunten que Parés i Matilla –de perfil independent– podrien quedar fora de la direcció. Fonts de l'entorn de Domènech asseguren que els càrrecs del nucli encara no estan assignats.

stats