Publicitat
Publicitat

Política

Duran i Lleida: “No votarem a favor de la investidura de Rajoy com a president”

El secretari general de CiU ho ha dit en una entrevista a 'Els matins' de TV3. Després ha matisat que encara no han pres una decisió a nivell de grup parlamentari. Assegura que el Govern “no ha pres cap decisió” sobre la consulta popular pel pacte fiscal

Duran i Lleida assegura que el grup parlamentari de CiU “no” votarà a favor de la investidura de Rajoy com a president. Ho ha dit en una entrevista a Els matins de TV3 en què, seguidament, ha matisat: “No hem pres cap decisió com a CiU, però no hi podem votar a favor”. Ha emplaçat la decisió d'abstenir-se o de votar en contra “a la intervenció de Rajoy en el debat d'investidura”, i ha fet referència al pagament dels deutes que el govern espanyol té amb Catalunya. En aquest sentit, el secretari general de CiU i responsable del grup parlamentari de la coalició nacionalista al Congrés ha subratllat que el PP hauria de pagar els diners del fons de competitivitat “per coherència”. Respecte als 759 MEUR de la disposició addicional tercera de l'Estatut, Duran s'ha mostrat prudent: “No tinc cap notícia de si el PP estarà disposat a pagar-los” ha dit, però ha afirmat que els acords arribats amb l'encara actual govern espanyol “són vinculants” i l'executiva entrant “hauria de pagar”: “Si hem d'esperar a una decisió dels tribunals, tardarem molt a cobrar”, ha sentenciat Duran.

El líder del grup parlamentari de CiU al Congrés també s'ha referit al pacte fiscal, del qual ha assegurat que CiU “manté com a prioritat i estarà sobre la taula en tots els debats”. No obstant això, Duran s'ha desmarcat de les declaracions del portaveu del Govern, Francesc Homs, en què va lligar la negativa del govern espanyol al pacte fiscal a una possible consulta popular, i ha assegurat que el Govern “no ha pres cap decisió en aquest sentit”. El secretari general de CiU ha exhibit prudència respecte a la postura de l'executiva entrant: “D'entrada, el PP diu que no, pel que hem pogut llegir als diaris”, tot i que ha subratllat que “encara no n'han parlat” formalment.

RE

Més continguts de