Política 14/06/2015

Duran: "Respectaré qualsevol resultat i, si surt que no, sortiré a donar la cara"

Joana Ortega posa en valor que Unió sigui "l'únic partit que deixa en mans de militància" la decisió sobre el full de ruta sobiranista

Laia Vicens
2 min
Josep Antoni Duran i Lleida vota en la consulta d'Unió a la seu nacional del partit / CÈLIA ATSET

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat que respectarà "qualsevol resultat" de la consulta interna que el seu partit celebra aquest diumenge per posicionar-se sobre la independència. "Que sigui el que Déu vulgui", ha dit poca estona després de votar a la seu nacional d'Unió, a Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntat sobre els possibles resultats, Duran ha dit que "donarà la cara" si surt que no, però ha volgut matisar les seves paraules d'aquesta setmana, quan va dir que faria "un pas enrere" si guanyava el no. "Jo no vaig dir que marxaria. Ho heu personalitzat", ha dit als mitjans. Així, ha assegurat que és "impossible" que la direcció d'Unió dimiteixi "en bloc" si surt que no, perquè és una direcció "plural".

Duran ha fet una crida als militants perquè hi hagi una "gran participació" i sense incidents. Alhora, ha descartat fer "qualsevol reflexió" més sobre el sentit del seu vot.

Ortega ressalta l'"acte de democràcia" i de "sobirania" del partit

La vicepresidenta del Govern i dirigent democratacristiana, Joana Ortega, ha destacat que el seu partit faci avui un "acte de democràcia" interna en sotmetre el seu full de ruta sobiranista a votació de la militància, en un procés que veu com una mostra de la "sobirania" d'UDC.

En declaracions als mitjans de comunicació, Ortega, després d'una campanya en què ha defensat el sí, ha evitat entrar en la confrontació amb la plataforma del no que aglutina els dirigents independentistes. "Estem valorant la jornada i l'important és que hi hagi una gran participació, les valoracions demà", ha afirmat.

La dirigent democratacristiana ha ressaltat que UDC sigui "l'únic partit polític que deixa en mans de la militància" la decisió sobre el full de ruta sobiranista, i això és "un punt fort de la sobirania" del partit que "ens ha d'enorgullir".

stats