FINANCES PÚBLIQUES
Política 29/05/2014

El Parlament reclama que l'objectiu de dèficit de l'Estat s'incrementi i s'atorgui un 1,9% a les comunitats

La cambra catalana també demana que es negociï amb el govern espanyol una modificació a l'alça dels recursos que provenen del model de finançament

Acn
1 min

BarcelonaEl Parlament ha aprovat aquest dimecres que el Govern reclami a l'Estat la revisió a l'alça en 3 dècimes de l'objectiu de dèficit per al conjunt de les administracions de l'Estat, que passaria del 5,5% actual al 5,8%. Aquest punt ha estat aprovat amb els vots de CiU, ERC, ICV-EUiA i C's, el vot en contra del PP i l'abstenció de la CUP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La moció aprovada, defensada pel diputat d'ERC Pere Aragonès, també demana que s'atorgui a les comunitats com a mínim un terç de l'objectiu, és a dir, un 1,9% del PIB. Aquest punt s'ha aprovat malgrat PP i C's hi ha votat en contra i mentre ICV-EUiA i la CUP s'hi han abstingut. D'altra banda, la moció demana que es negociï a l'alça els diners que provenen del sistema de finançament.

El text aprovat recorda que s'han modificat les previsions macroeconòmiques del govern espanyol i que ha incrementat la recaptació de l'IRPF i l'IVA. En aquest context, demana que el Govern negociï amb l'executiu de Rajoy una "modificació a l'alça dels recursos que vénen de l'estat pel model de finançament per a l'any 2014 i que són inferiors en 519 milions als rebuts el 2013".

stats