Política 30/03/2015

ERC confia que EUiA, MES i la CUP acabin sumant-se al full de ruta

Els republicans consideren que el full de ruta té "moltíssima força" tot i no incloure-hi alguns partits, i veuen el procés "més viu que mai"

Acn
2 min

BarcelonaL'alcaldable d'ERC per Barcelona, Alfred Bosch, ha qualificat aquest dilluns de "dia històric" per a Catalunya, un cop s'ha signat el full de ruta per la independència. Bosch ha valorat en nom dels republicans l'acord que han assolit CDC, ERC, ANC, AMI i Òmnium Cultural per traçar el camí en cas que els partidaris del 'sí' guanyin les eleccions del 27 de setembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Un acord entre les grans entitats sobiranistes del país i el primer i el segon partit de Catalunya té moltíssima força", ha subratllat. "Gràcies a aquest acord el procés està més viu que mai", ha afegit.

El líder dels republicans barcelonins s'ha mostrat esperançat en la possibilitat que partits com EUiA, MES i, sobretot, la CUP, s'acabin sumant a l'acord.

"És un gran dia perquè tenim ja acordat el camí cap a la independència si les forces del 'sí' guanyen el 27-S", ha opinat Bosch en una atenció als mitjans davant del Mercat de Sant Antoni de Barcelona. L'encara portaveu del partit al Congrés dels Diputats, ha destacat la importància d'aportar certeses als ciutadans que decideixin votar el 27 de setembre. "Interpretem que aquest acord és el punt d'arrencada per construir un nou país, i perquè la gent sàpiga exactament què està votant", ha assenyalat.

L'absència d'alguns partits que fins ara havien format part del consens al voltant del dret a decidir no fa perdre força al procés, en opinió del dirigent republicà. "Pocs acords havíem tingut en el nostre país que hagin tingut l'enorme força que té aquest", ha indicat.

Tot i això, Bosch està convençut que a CDC, ERC i les tres entitats sobiranistes s'hi acabaran sumant altres formacions polítiques. En aquest sentit ha citat a UDC, MES, EUiA –tot i que el seu coordinador general ja ha descartat sumar-s'hi– i, en especial, la CUP, que Bosch considera "fonamental". La vigència del full de ruta començarà el dia que el president de la Generalitat convoqui les eleccions, previsiblement el proper 3 d'agost.

stats