Política 10/04/2019

ERC demana a la JEC que insti el Suprem a expulsar Vox del judici i se suspenguin les testificals durant la campanya

També sol·licita que Junqueras pugui participar a les entrevistes i debats als mitjans públics

Ara
2 min
Junqueras estudia tornar a apujar l’IRPF per pactar els pressupostos

BarcelonaERC demana a la Junta Electoral Central (JEC) que insti el Tribunal Suprem a suspendre les declaracions de testimonis i que expulsi Vox de l'acusació popular durant la campanya electoral. La coalició d'ERC i Sobiranistes ha adreçat un escrit a la JEC adduint que la LOREG regula la participació de les formacions polítiques que es presenten a les eleccions i que Vox, en formar part d'un judici amb una gran "repercussió mediàtica", tindria "més visibilitat de la que li correspon i perjudicaria la resta de candidatures".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

ERC ha sol·licitat també a la JEC que el seu candidat al 28-A, Oriol Junqueras, pugui participar en les entrevistes i els debats electorals previstos en aquesta campanya en mitjans públics. En un escrit a l'òrgan estatal, els republicans defensen que, si no ho pot fer en règim de llibertat, Junqueras intervingui en aquests espais "des del centre penitenciari on es trobi en presó preventiva en cada moment", en aquests moments, Soto del Real, des d'on cada dia es desplaça al Tribunal Suprem per assistir al judici de l'1-O.

En l'escrit, amb data a aquest dimarts, es detallen tres entrevistes: a TV3 (18 d'abril), l'ACN (19 d'abril) i Catalunya Ràdio (25 d'abril), i tres debats: els dos de TVE, que tindran lloc els dies 15 i 16 d'abril als estudis de Sant Cugat i Madrid, respectivament, i el de TV3, que s'emetrà el 24 d'abril. ERC destaca en la seva petició que els candidats tenen dret a participar en els actes de campanya electoral "en condicions d'igualtat", tal com marca la mateixa JEC.

El text també destaca que "les emissores de ràdio i televisió de titularitat pública han de respectar el pluralisme polític i social i la igualtat", mentre que les televisions privades "han de respectar els principis de proporcionalitat i de neutralitat informativa en debats, entrevistes i informacions de campanya electoral".

stats