Política 16/12/2014

ERC reclama a Mas que compleixi "la seva paraula" i comparegui per iniciativa pròpia sobre el cas Pujol

Oriol Amorós avisa que el president "no està disposat a venir", els republicans "matisaran" la seva opinió, unes declaracions que obren la porta a que ERC voti a favor de la compareixença de Mas

Laia Vicens
2 min

BarcelonaEl portaveu adjunt d'ERC al Parlament, Oriol Amorós, ha demanat que el president de la Generalitat “faci honor a la seva paraula” i comparegui al Parlament per explicar-se sobre el cas Pujol per petició pròpia. Després que el jutge hagi citat a declarar com a imputats l'expresident Pujol, la seva dona i tres dels seu fills, ERC insisteix en que “Mas es va comprometre en seu parlamentària a comparèixer a les comissions que fessin falta”. Amorós ha fet referència a les paraules que el passat 16 de setembre Mas va pronunciar: “Sempre he donat les explicacions que calia, si m'ho tornen a demanar, ho tornaré a fer”, va dir aleshores.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

ERC ha manifestat que “una via vàlida” pot ser fer-ho a la Comissió d'Afers Institucionals. Ara bé, si Mas “ens fa saber que no està disposat a venir”, Amorós ha obert la porta al fet que ERC reconsideri el seu vot i acabi votant a favor de la compareixença. “Haurem de matisar la nostra opinió”, ha avisat, i ha afegit: “Confiem que ho farà”.

Tot i això, Amorós ha deixat clar que ERC “no jugarà a fer un pim-pam-pum” per debilitar el president. “L'únic que li demanem és que faci honor a la seva paraula”, ha reiterat. Per a ERC, la imputació de bona part de la família Pujol “no enterboleix res”, ni les negociacions sobre pressupostos ni el debat sobre les eleccions plebiscitàries. “El que ho enterboliria és no anar a fons amb la corrupció”, ha sentenciat.

ERC ha lamentat “l'enorme dany moral” a la societat catalana que causa el cas Pujol, i per això ha demanat que el clan Pujol “no posi pals a les rodes” a la justícia, perquè així pugui fer una “actuació diligent i ràpida”. Amorós ha posat de relleu que ja són diverses les persones de la família imputats i que a part ho estan per una multitud de delictes, des de frau fiscal, evasió, blanqueig de capitals i tràfic d'influències.

stats