PLE DEL PARLAMENT
Política 01/12/2011

ERC i SI protesten al Parlament perquè ja no poden utilitzar expressions com "robar" o "espoli fiscal"

Alfons López Tena, portaveu parlamentari de Solidaritat, carrega durament contra la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, a qui acusa de "censora"

Ara
1 min

BarcelonaEls diputats d'ERC i de SI han manifestat reiteradament en la sessió parlamentària d'aquest dijous al matí, dins de l'hemicicle, el seu rebuig de la decisió de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que ahir va anunciar que els diputats no podran utilitzar, en referència a l'Estat espanyol, expressions com "robar" o "espoli fiscal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, els diputats de Solidaritat han utilitzat diverses vegades aquestes dues paraules en el Ple d'aquest dijous i Lluís Corominas, que en aquell moment presidia el Ple, els ha cridat l'atenció. Als passadissos del Parlament, SI ha qualificat la decisió de "censura il·legal", mentre que el diputat de Ciutadans Albert Rivera ha defensat que s'ha de posar límit a la llibertat d'expressió. Precisament, el diputat de C's Jordi Cañas va obrir ahir la polèmica en queixar-se que els diputats de SI afirmen sovint que "Espanya ens roba" i que l'Estat practica "l'espoli fiscal" sobre Catalunya.

Després de confirmar que Solidaritat ja ha sol·licitat a la mesa que li faci arribar "la llista de paraules de prohibides", Alfons López Tena, diputat portaveu dels independentistes, ha afegit que, pel que sembla, l'esmentada llista "contindria, segons la mateixa Núria de Gispert, aquelles paraules que la majoria de la cambra decideixi en cada moment que no es poden dir, per tant, benvinguts a Bielorússia". Tena ha dirigit dures acusacions contra De Gispert.

Més tard, la diputada d'ERC i exconsellera de la Generalitat Carme Capdevila (ERC) s'ha posat al costat de Solidaritat. Ha considerat "fora de lloc la censura" exercida per De Gispert, i ha anunciat que el seu grup demanarà per escrit explicacions per aquest tema.

stats