Política 27/03/2016

ETA reclama un procés de diàleg real aprofitant el Dia de la Pàtria basca

En un comunicat, diu que cinc anys després d'abandonar les armes no s'ha fet cap pas per apropar els presos

Ara
1 min
El president del PNB, Andoni Ortuzar, va hissar ahir una ikurriña a Muxika (Biscaia), en motiu de l’Aberri Eguna, que se celebra avui.

BarcelonaETA lamenta que, cinc anys després d'abandonar les armes definitivament, no s'hagi obert un procés de diàleg real amb els governs espanyol i francès. En un comunicat publicat aquest diumenge al diari 'Gara' aprofitant la celebració de l'Aberri Eguna (Dia de la Pàtria basca), ETA també ha lamentat que no s'hagi avançat en aquest sentit tampoc a dins del País Basc amb la majoria de forces polítiques.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Les conseqüències del conflicte segueixen sense resoldre's", sosté la banda, i apunta que el principal focus d'immobilisme és que no s'ha fet res per apropar els presos, una de les seves reivindicacions històriques. "No som on esperàvem", lamenten.

El text també reivindica al govern espanyol que reconegui el dret a decidir al País Basc. El text demana a la resta de forces polítiques nacionalistes treballar per mobilitzar la població a favor de l'independentisme. "La proposta independentista ha de col·locar-se just a l'altre extrem dels models actuals", subratlla.

stats