Publicitat
Publicitat

Eurodiputats catalans, bascos, flamencs i escocesos reivindiquen el concert econòmic a Brussel·les

Tremosa, Junqueras, Romeva, Bilbao, Brepoels i Smith el defensen com a "sistema de finançament de màxima eficiència"

Nova entesa entre CiU, ERC i ICV al Parlament Europeu per reivindicar-hi el concert econòmic com a "sistema de finançament de màxima eficiència". Els eurodiputats catalans Ramon Tremosa, Oriol Junqueras i Raül Romeva s'han aliat aquest dimecres amb la basca Izaskun Bilbao (representant del PNB a Brussel·les), la flamenca Frieda Brepoels (de la NVA, Nova Aliança Flamenca) i l'escocès Alyn Smith (de l'SNP, Partit Nacionalista Escocès) per presentar conjuntament esmenes "en defensa de la filosofia del concert econòmic i el principi del federalisme fiscal com a eina de lluita contra el dèficit i el frau fiscal a les regions europees", han informat en un comunicat.

Tremosa, Junqueras, Romeva, Bilbao, Brepoels i Smith consideren que "el federalisme fiscal és la millor eina per impulsar l'autoresponsabilitat en la gestió regional dels impostos i fer créixer l'eficiència econòmica". Recorden, a més, que "l'excessiu dèficit de les regions sol tenir el seu origen en la nul·la relació que existeix entre la baixa capacitat pròpia de recaptar i els seus programes de despesa". I això, argumenten els sis eurodiputats, "impedeix la creació de l'ambient necessari per construir un model de creixement sostenible". Les esmenes que CiU, ERC, ICV, PNB, NVA i l'SNP han presentat a l'informe anual que l'Eurocambra fa sobre la situació de la fiscalitat europea defensen que "el federalisme fiscal és un incentiu per a propiciar un ús responsable dels recursos propis per part de les regions europees i pot ser una eina molt útil per lluitar contra el frau fiscal". Els sis europarlamentaris també reclamen que "més enllà de revisar els impostos per obtenir més ingressos i contenir el dèficit", s'incrementi "la persecució del frau fiscal".

Aquesta acció conjunta de catalans, bascos, flamencs i escocesos es produeix quan "Flandes o Escòcia reivindiquen el federalisme fiscal per a les regions de Bèlgica i els regnes de Gran Bretanya" i "en plena campanya de la Generalitat de Catalunya per negociar amb Espanya un pacte fiscal que proporcioni al Principat un estatus fiscal similar al basc", defensen en el comunicat emès per Tremosa.

RE

Més continguts de