Política 23/10/2012

Patxi López desmenteix que vulgui ser senador

Nega les informacions en aquest sentit, malgrat que fonts del grup socialista a la cambra alta ho donen per fet

Efe/ara
2 min
Patxi López ahir valorant els resultats.

Bilbao @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El lehendakari en funcions i secretari general del PSE-EE, Patxi López, no farà –de moment– el salt a la política estatal, després dels resultats electorals de diumenge, en què el seu partit va baixar de 25 a 16 escons i, com a conseqüència. Aquest dimarts a la tarda ha explicatr, en una compareixença a Bilbao, que el seu lloc és Euskadi i "ni s'ha plantejat" ser senador autonòmic. Fonts de la direcció del PSE admeten que és una possibilitat que està treballant l'home fort dels socialistes bascos, Rodolfo Ares. López prendrà possessió com a diputat i seguirà com a secretari general del partit. Home lleial a Rubalcaba, ha demanat que no es qüestioni el lideratge del líder del PSOE pels resultats del 21-O.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des del grup socialista al Senat donen per fet l'arribada de Patxi López a Madrid, encara que el seu portaveu, Marcelino Iglesias, no ho ha volgut confirmar en declaracions als periodistes. Preguntat pel futur del lehendakari, Iglesias s'ha limitat a dir: Patxi López prendrà la seva decisió i, "lògicament, els altres la respectarem i ens semblarà molt bé".

En les eleccions de diumenge, el PSE-EE va perdre un terç dels vots que va aconseguir el 2009 i que el van dur al govern basc, tot i que manté un sòl electoral al voltant del 19% en els tres territoris bascos. En el conjunt d'Euskadi, el PSE-EE va aconseguir diumenge 211.939 vots, la qual cosa el situa com a tercera força darrere del PNB i d'EH Bildu. Fa tres anys, els socialistes bascos van aconseguir 318.112 vots, el 30,70%, amb els quals van aconseguir 25 escons, 9 més dels 16 que van aconseguir en aquests comicis.

El Parlament de Vitòria ha de designar els seus tres senadors autonòmics que li corresponen i que ara són Joseba Zubía (PNB), Roberto Lertxundi (PSE) i Juana Iturmendi (PP).

stats