ELECCIONS EUROPEES
Política 21/05/2014

"Votar C's o UPyD és votar per la independència": ofensiva del PP per frenar la fuga de vots als partits minoritaris

Els populars presenten un vídeo per a l'últim esprint de campanya en què apel·len novament al vot útil per evitar la fuga de vots a les formacions espanyolistes en auge

M. Colomer
2 min

Barcelona"Els candidats de partits petits estan aïllats, dividits, incapaços de formar equips, per això són incapaços de defensar els teus interessos, incapaços de frenar els que volen trencar Catalunya, trencar Espanya i fer-nos fora d'Europa". Aquest és el missatge que llança el PP a Catalunya en un nou vídeo de campanya que ha presentat aquest dimecres i que apel·la a concentrar al voltant dels populars el "vot útil" espanyolista. Perquè, a criteri de la directora de campanya del PP a Catalunya, Dolors Montserrat, "votar C's o UpyD és votar per la independència", tenint en compte que aquests dos partits es volen integrar al grup liberal europeu, on hi ha CDC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El vídeo, d'un minut de durada, mostra tres homes sols, avorrits a la cafeteria del Parlament Europeu, sense parlar entre ells, per representar el paper de partits espanyolistes minoritaris en auge com UpyD i C's, i també Vox, encara que el PP no s'hi refereixi explícitament. Les imatges, en blanc i negre, donen pas a imatges en color dels candidats i equips de campanya del PP, amb una veu de fons que reclama el vot per als populars, "el que millor garanteix que el teu vot serà útil".

Esprint antisobiranista

A la cinta, d'un minut de durada i exclusivament en castellà, els populars clamen, a més, que "els grans reptes requereixen grans equips". Un espot que serveix als populars per encarar l'esprint final de campanya posant el focus a Catalunya per buscar els rèdits que li pot donar el procés sobiranista. O, si més no, intentant frenar la fuga de vots als minoritaris en auge. "La gent ha de saber que tres diputats de partits diferents, que caben en un taxi i que estan sols al Parlament Europeu, no poden frenar la independència de Catalunya", ha advertit Dolors Montserrat.

stats