Política 30/04/2019

Enric Millo, nomenat secretari general d'Acció Exterior a Andalusia

Representarà la comunitat a la Unió Europea

Gerard Pruna
2 min
Enric Millo: “Crec que la policia  va actuar amb professionalitat”

BarcelonaEnric Millo fa les maletes. L'exdelegat del govern espanyol a Catalunya ha estat nomenat aquest dimarts al matí secretari general d'Acció Exterior de la Junta d'Andalusia, a proposta del president de la comunitat, Juanma Moreno. Tal com ha avançat l'ARA, l'exportaveu del PP al Parlament marxa així a Andalusia 10 mesos després que la moció de censura contra Mariano Rajoy el desallotgés del seu càrrec a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La seva nova funció, de la qual prendrà possessió dijous, estarà adscrita a la conselleria de Presidència. Millo tindrà rang de vicepresident i les seves funcions seran de representació de l'administració de la comunitat davant la Unió Europea i la delegació del govern a Brussel·les. A més a més, també haurà de mantenir relacions de cooperació política i territorial i vetllar per la relació interfronterera amb Portugal i el Marroc. "Agraeixo molt la confiança que el president del govern d'Andalusia ha dipositat en mi", ha afirmat Millo. "Afronto aquesta nova etapa com un important repte professional en l'àmbit de la gestió de les polítiques públiques", ha afegit.

Després de l'arribada de Pablo Casado a la presidència del PP, crític amb la gestió del govern de Mariano Rajoy del conflicte català, Millo (que va donar suport a Soraya Sáenz de Santamaría a les primàries del PP) va quedar fora de les llistes del PP el 28-A, però també de les europees i les municipals. En la seva declaració com a testimoni durant el judici del Procés, l'exdelegat del govern espanyol va defensar la seva feina durant l'1-O, com també la gestió de l'executiu de Rajoy i l'actuació de les forces policials.

Crítiques de Jordi Sànchez

En una piulada, Jordi Sànchez ha lamentat el nomenament. "Després del gran resultat del PP a Catalunya i Espanya", ha dit, "dirigirà l'acció exterior d'Andalusia". "Millor això que comercial de Fairy, tot i que és estrany", ha afirmat: "Que no tenen persones competents a Andalusia?"

stats