Política 05/01/2012

Ernest Maragall reclama un corrent crític al PSC i està disposat a trencar la disciplina de vot al Parlament

Creu que el Congrés del partit l'ha guanyat "la mateixa majoria orgànica que dirigeix l'organització des de fa 20 anys" i reclama als crítics que no deixin la formació, sinó que l'ajudin a canviar-la perquè sigui "inequívocament catalana, sobirana sense cap limitació"

Ara
2 min
Ernest Maragall, després de declarar davant del jutge Eloy Velasco

BarcelonaErnest Maragall, exconseller i encara diputat del PSC, proposa crear un corrent crític al partit i que hi participin tots els "companys" descontents amb el resultat del congrés de la formació, que ha portat a la direcció "la mateixa majoria orgànica que dirigeix l'organització des de fa 20 anys". I per fer realitat aquest corrent que ha de sacsejar el partit està disposat a trencar la disciplina de vot al Parlament de Catalunya i votar diferent de la resta del grup si cal, per ser coherent amb el que defensa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ho anunciat aquest dijous en un post al seu blog. Segons la seva opinió, el PSC ha de ser "inequívocament català, sobirà sense cap limitació, amb vot-veu-decisió pròpia arreu on sigui present i en totes les matèries".

"Em poso a disposició de tots els companys que sense renunciar a la seva condició d'afiliats, de socialistes actius, vulguin treballar obertament per un projecte que assumeixi aquestes senyes d'identitat de forma tan decidida com irrenunciable. Un projecte que, de forma immediata, faci pública la seva voluntat, el seu compromís, les seves bases ideològiques i les seves propostes concretes, els seus components personals, la seva presència arreu del país", afegeix.

I "això requerirà la constitució d'un col·lectiu organitzat que, des del respecte degut a estatuts, persones i càrrecs, actuï de forma conseqüent i organitzada per elaborar, comunicar i consolidar un nucli de pensament i proposta política que respongui a les línies mestres que s'exposen en el punt anterior", deixa anar.

"Si la defensa d'aquestes posicions implica entrar en contradicció explícita amb posicions que el PSC o el seu grup al Parlament de Catalunya adopti, així ho manifestaré, tot actuant amb la màxima coherència i transparència per mitjà del mecanisme més adient en cada cas: coincidència i acord si és el cas, declaració pública, vot diferenciat, opinió escrita, etc... si el que convé fos discrepar, distingir o evitar confusions. No serà senzill però ho intentaré", conclou.

stats