Política 19/06/2019

Errejón torna a estendre la mà a Ciutadans per a un pacte que exclogui el PP i Vox a la Comunitat de Madrid

Diu que es vol asseure amb el partit taronja "sense línies vermelles" per buscar "una alternativa"

G.a.
2 min
L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, i el candidat a la presidència de la Comunitat, Íñigo Errejón, en una imatge d'arxiu

MadridEl líder de Més Madrid a la comunitat autònoma, Íñigo Errejón, encara creu en la possibilitat que Ciutadans s'ho repensi abans de pactar amb PP i Vox el govern autonòmic. "No soc gaire optimista, però tenim l'obligació d'intentar-ho", ha dit Errejón després d'oferir al partit taronja "asseure's a negociar" per formar un govern que aporti "regeneració" a Madrid. "Volem asseure'ns i arribar a un acord", s'ha ofert Errejón.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a l'acord, ha dit Errejón, "no hi ha línies vermelles" més enllà d'un govern "on no tingui la clau Vox", però "Ciutadans ha de renunciar a la supèrbia i reconèixer que ha comès un greu error acostant-se a l'extremisme de Vox", ha afegit. "La regeneració al PP no la pot portar més PP amb una mica de Vox", ha dit.

"Volem deixar clar que hi ha una alternativa", ha recordat Errejón, que creu que "Ciutadans ha comès un immens error a la ciutat de Madrid" aliant-se amb Vox i PP, error que creu que "vol cometre de nou a la Comunitat", però que ell intenta evitar oferint una altra via.

L'ex de Podem ha lamentat que el nou consistori madrileny "no és un govern per fer, sinó per desfer", i que es mou per la "voluntat de revenja", i ha posat com a exemple dues de les primeres mesures després de tres dies a l'executiu: la voluntat d'acabar amb Madrid Central i la retirada de pancartes en edificis municipals contra la violència masclista.

Per al líder de l'esquerra madrilenya, hi ha hagut "una cosa extremadament greu" en les negociacions i el creuament de retrets entre els partits de dretes. "He vist Vox amenaçant el PP de fer públics els pactes. De què s'avergonyeixen al PP perquè això pugui ser una amenaça?", s'ha preguntat. Però Ciutadans ha d'evitar la supèrbia i assumir que ha comès un error acostant-se a l'extremisme.

stats