Política 14/11/2017

Espadaler: "Ens hem reservat alguns àmbits de vot diferenciat amb el PSC"

El líder d'Units per Avançar evita respondre què votarà si depèn d'ell que Inés Arrimadas pugui ser presidenta de Catalunya

Albert Solé
1 min
El primer secretari i candidat del PSC al 21-D, Miquel Iceta, abraçant-se aquest dijous a l'exlíder d'Unió i número 3 dels socialistes per Barcelona, Ramon Espadaler

Barcelona"No he fitxat pel PSC ni ho faré mai". Així de clar ho ha dit Ramon Espadaler, líder d'Units per Avançar (hereus d'Unió), en una entrevista a Ràdio Nacional d'Espanya (RNE), per recalcar que es tracta només d'una aliança estratègica per a aquestes eleccions. Per aquest motiu, preguntat per si els seus diputats tindran llibertat de vot dins el grup del PSC al Parlament, Espadaler ha respost: "Som formacions polítiques diferents i ens hem reservat alguns àmbits de vot diferenciat", i ha posat com a exemple la sanitat i l'educació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una d'aquestes votacions delicades podria ser, si l'aritmètica parlamentària resultant del 21-D així ho diu, que els vots del grup del PSC puguin ser decisius per fer presidenta de Catalunya Inés Arrimadas. Preguntat per aquesta qüestió, però, Espadaler s'ha escapolit: "El nostre compromís és fer president Miquel Iceta".

Respecte a les declaracions d'ahir del president Carles Puigdemont al diari 'Le Soir', l'exconseller d'Unió ha dit: "Que una altra relació amb Espanya és possible ho diem nosaltres des de fa anys, i per això hem rebut pals des del sector precisament que defensa Puigdemont".

"Ens van acusar de botiflers, però el temps posarà tothom al seu lloc. Ara defenso un encaix entre Catalunya i Espanya molt similar al que vaig defensar el 27-S, jo no em traeixo a mi mateix", replica.

I Espadaler conclou: "Aquí s’acusa tothom que no és independentista d’unionista, i els que som al mig sempre rebem de tots dos costats".

stats