DIVISIÓ AL PP
Política 22/03/2014

Aguirre insta el PP a demanar perdó per no haver fet prou front a la corrupció

La presidenta dels populars de Madrid reclama que es faci examen de consciència "per corregir els possibles errors" i per reconèixer el que s'ha fet "millor"

Efe
2 min

MadridLa presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, ha defensat aquest dissabte que un element "principal" en la campanya del PP en les pròximes eleccions europees ha de ser demanar perdó pels casos de corrupció que han esquitxat aquest partit i "per no haver vigilat tot el que era necessari". Durant la convenció del PP de Madrid sobre els comicis europeus del 25 de maig, que tanca a Madrid la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, Aguirre ha recalcat que recuperar la confiança i l'estima dels ciutadans és "imprescindible" de cara a aquestes eleccions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha considerat que són "massa" els casos de militants del PP involucrats en casos de corrupció i ha instat a explicar que, tot i que amb "defectes", a Madrid el PP ha reaccionat "immediatament" davant aquests casos, segons Aguirre a vegades "molt abans fins i tot que fossin imputats".

Lluitar contra la distància entre partits i ciutadans

La presidenta del PP de Madrid ha indicat que li agradaria que els candidats es comprometessin "molt seriosament" amb els espanyols a lluitar contra altres problemes de la política com, segons el seu parer, la "llunyania" entre electors i elegits. Aquesta llunyania és encara més gran en el cas de les eleccions europees, ha argumentat, perquè els ciutadans veuen les administracions comunitàries com una cosa "llunyana i aliena", en part perquè moltes vegades aquestes mateixes institucions sembla que no fan tot el que haurien de fer per acostar-se més als ciutadans.

Aguirre ha defensat que preparar les eleccions significa fer examen de consciència "per corregir els possibles errors" i per reconèixer el que s'ha fet "millor". Ha recalcat que el 25 de maig tots els partits espanyols tenen un examen davant els ciutadans, i per això ha advocat per elaborar un programa amb propostes atractives que donin solucions als seus problemes i expectatives reals.

En la preparació de les eleccions, la presidenta del PP de Madrid ha apostat per designar "els millors" per encapçalar la llista, que són els que hauran de presentar als espanyols els valors, principis i propostes del PP.

Ana Botella té por del vot de càstig

L'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, ha alertat al seu torn que un dels riscos als quals s'enfronta el PP en les europees és el "vot de càstig" dels que no han comprès les decisions de la formació, i ha demanat que es tingui en compte perquè aquest vot "inicia processos que mai se sap on poden acabar". Durant la seva intervenció en la convenció del PP de Madrid, Botella ha esmentat el vot de càstig com un dels tres "riscos" als quals s'enfronta la formació en els comicis del 25 de maig, al costat d'aquests dos: que s'estengui "la idea que votar, o no, tant és" i el "vot antisistema".

stats