ELECCIONS A EUSKADI
Política 22/08/2012

Patxi López descarta pactes amb Bildu i evita parlar de possibles acords amb el PNB

El lehendakari està convençut que els ciutadans "sabran discernir a les urnes entre els diferents models". Situa el "model Bildu" en "la paralització i l'oposició a tot el que permeti el desenvolupament econòmic"

Efe
2 min
El lehendakari Patxi López

MadridEl lehendakari Patxi López descarta pactes postelectorals amb Bildu perquè de l'esquerra abertzale els separa encara "un abisme en qüestions ètiques i democràtiques". Sobre possibles acords amb el PNB, els ajorna fins a veure la posició dels ciutadans bascos a les urnes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a la Cadena SER, López ha negat haver tirat la tovallola per haver avançat les eleccions basques, i ha assegurat que en cap moment s'ha vist obligat a convocar la cita electoral per al 21 d'octubre, tot i que ha reconegut que l'actual clima preelectoral en què estaven instal·lats el PNB, PP i Bildu impedia "qualsevol tipus d'entesa" i calia obrir un nou espai de diàleg.

López ha remarcat el fet que les eleccions se celebrin sense l'amenaça d'ETA, i ha insistit que aquesta és "la millor notícia i la millor inversió de la història d'Euskadi".

El lehendakari s'ha mostrat convençut que els ciutadans sabran discernir el 21 d'octubre els diferents models. En aquest sentit, ha assegurat que el PNB vol tornar a introduir la societat basca en "el debat identitari", mentre que el "model Bildu" és la demostració de "la paralització i l'oposició a qualsevol cosa que permeti el desenvolupament econòmic", i això és "el que està damunt de la taula".

"Bildu és el folklore de la pancarta permanent i, quan gestionen, és la paralització", ha afegit el lehendakari en referència a la política dels abertzales a l'alcaldia de Sant Sebastià.

Sobre el fet que el PP trenqués el maig el pacte de govern basc, López ha assenyalat que "vist amb perspectiva" és "lògic", ja que s'estava fent una política contrària a la del PP a Madrid.

No obstant, ha defensat que aquesta política anava en la línia del pacte de bases signat al País Basc entre el PP i el PSE, i ha recordat que, precisament, l'acord de legislatura incloïa mantenir els serveis públics i l'autogovern.

El lehendakari ha defensat la seva gestió al capdavant del País Basc, ha assegurat que les línies vermelles que es van marcar no s'han traspassat i ha recordat que al País Basc no s'ha desmantellat "en absolut" el sistema del benestar.

stats