Política 25/05/2018

Familiars dels presos catalans, dels d'Altsasu i de Valtonyc es reuniran dimarts amb eurodiputats al Parlament Europeu

L'exmagistrat del TS José Antonio Martín Pallín i l'actor Alberto San Juan també participaran en els actes a la seu de la cambra a Estrasburg

Acn
1 min
Familiars i amics mostren fotografies dels presos independentistes, al final de l'acte en record dels sis mesos d'empresonament d'Oriol Junqueras i Joaquim Forn, el 2 de maig de 2018

BarcelonaUna delegació de vuit familiars dels presos catalans, dels presos d'Altsasu i del grup de suport al raper Valtonyc es reuniran dimarts amb diversos eurodiputats al Parlament Europeu a Estrasburg. El grup de familiars dels polítics i consellers cessats empresonats que viatjaran a França inclou Laura Masvidal i Anna Forn, dona i filla de Joaquim Forn; Diana Riba, la dona de Raül Romeva; Montserrat Bassa, germana de Dolors Bassa; Ferran Pegueroles Forcadell, fill de Carme Forcadell; Xavier Sànchez Picanyol, germà de Jordi Sànchez, i Francesc Riera, cunyat d'Oriol Junqueras. L'acte, sota el títol 'Defensant els drets fonamentals a la UE: el cas d'Espanya', està organitzat per vuit partits polítics amb presència a l'Eurocambra: ERC, el PDECat, Podem, PNB, Bildu, Catalunya en Comú, Izquierda Unida i el BNG. Això implica que compta amb el suport de tots els grups excepte PP, PSC i Ciutadans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els familiars oferiran una roda de premsa dimarts al matí al Parlament Europeu, a Estrasburg, que també comptarà amb la participació de l'exmagistrat del Tribunal Suprem José Antonio Martín Pallín i l'actor Alberto San Juan. Immediatament després participaran en una reunió amb eurodiputats, en què també han sigut convidats representants d'altres institucions europees.

La delegació de familiars dels presos catalans, d'Altsasu i de Valtonyc seran a Estrasburg coincidint amb la celebració de la sessió plenària del Parlament Europeu, on participen tots els eurodiputats de la UE.

stats