Política 30/04/2019

Feijóo fa una crida a "eixamplar" el PP després de la gran derrota de Casado el 28-A

Els 'barons' demanen unió i descarten canvis en el lideratge

Germán Aranda
1 min
El presidente de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, votant en un col·legi de Vigo diumenge

MadridEl president de la Xunta i del PP gallec, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat aquest dimarts que "és el moment d'eixamplar el partit", dos dies després de la històrica caiguda del PP a les generals en benefici de Vox, a l'extrema dreta, i Ciutadans, un pas al centre, amb l'àmplia victòria del PSOE. "Si ens unim, som més que el PSOE i, si no, ells governen amb els populistes i els independentistes", ha afegit Feijoó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Es tracta que la formació popular sigui "un punt de trobada entre totes les sensibilitats", ha dit des de Santiago de Compostel·la, segons ha recollit Efe, a la seva arribada a la sessió de control del Parlament gallec, la qual li ha impedit estar present a l'executiva del partit a la seu del carrer Génova, a Madrid, on aquest dimarts es debat el seu futur. "M'hauria agradat ser allà per unir el partit", ha explicat Feijóo, l'home més assenyalat per prendre el relleu de Casado en cas que hi hagués un canvi de lideratge i es fes un pas cap al centre.

No ha sigut aquesta, en canvi, l'opció defensada pels 'barons' del partit quan han arribat a la seu, on s'està desenvolupant des de les 12 h la reunió executiva del PP, després de la qual compareixerà el mateix Pablo Casado. És el moment de "reflexionar", ha dit Rafael Hernando, portaveu dels populars al Congrés, que ha defensat que "el PP encara és el referent del centredreta, sobretot després que els nostres missatges relatius a la fragmentació de l'extrema dreta s'hagin vist confirmats" als comicis.

stats