Política 25/07/2017

Felip VI posa en valor la “unitat” que van mostrar Catalunya i Espanya durant els Jocs Olímpics

Un home mostra una estelada i un cartell amb el lema "Volem votar" enmig del discurs del monarca

Xavi Segura
1 min
El rei Felip VI,  en la seva arribada al CAR de Sant Cugat

Sant Cugat del VallèsEl rei Felip VI posa en valor la "unitat" que van mostrar les administracions catalanes i espanyoles per celebrar els Jocs Olímpics de Barcelona 92. El monarca ho ha explicat en l’acte del 30è aniversari del Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat del Vallès, en el marc de la celebració dels 25 anys dels Jocs Olímpics, al qual han assistit prop de 700 persones entre personalitats i esportistes. Durant el seu discurs, el rei ha vist com un home del públic s’ha aixecat ensenyant una estelada que li ha estat requisada pel personal de seguretat. Posteriorment, el mateix home ha mostrat un petit cartell on es podia llegir "Volem votar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els Jocs Olímpics van posar en relleu el que som capacos de fer i els grans èxits que podem aconseguir quan treballem conjuntament i en una mateixa direcció", ha explicat el rei, que ha mostrat la seva “convicció” que la trajectòria d'aquells Jocs se seguirà impulsant, "tots junts". En aquest sentit, el monarca ha destacat que aquell èxit olímpic va ser el fruit de "pensar en gran" i en "l’interès general d’un país i d’una societat".

A l'acte també hi han assistit la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que en el seu discurs ha destacat que els Jocs van ser un "reflex" de Catalunya, la seva gent i els seus principis de "respecte, diàleg i pacte", així com de la seva identitat, cultura i llengua pròpia. Puigdemont ha agraït al moviment olímpic, a qui ha definit com a abanderat de la pau, el fet que el català fos per primera vegada idioma oficial en uns Jocs.

stats