Política 30/09/2011

Felipe González exigeix al PSOE "que passi a l'ofensiva"

El president del Partit Socialista Europau, Martin Schulz, diu a la conferència política del PSOE que la selecció espanyola va guanyar "amb virtuts socialistes, un per a tots i tots per a un, disciplina i fortalesa... i a sobre homes ben plantats"

Miquel Codolar
2 min

MadridL'expresident del govern espanyol, Felipe González, ha indicat durant la conferència política del PSOE que establirà les bases del programa d'Alfredo Pérez Rubalcaba, que "com que el debat és tan confús i a vegades tinc la sensació que estem a la defensiva, pujo per dir que sóc aquí, a la teva disposició i disposat a treballar com sempre però més ara, a contribuir al que necessitem, una mobilització immediata a l'ofensiva, no a la defensiva". Ha dit a Rubalcaba que "no cal defensar el que altres amenacen amb treure, sinó que perquè l'economia sigui competitiva, per generar ocupació, els elements que nosaltres introduïm de cohesió social, defensa del sistema de salut o l'educació no és una despesa a retallar sinó una inversió que crea el cercle virtuós de la competitivitat que volem". També ha dit que "volem una Alemanya europea i mai més una Europa alemanya". També ha criticat durament les agències de qualificació que "estan mirant els seus interessos" i "s'han equivocat en tot". "Tinc ganes de seguir canviant el país", ha reblat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president del Partit Socialista Europeu, Martin Schulz, ha dit que darrere el PP hi veu "un cop d'ull enrere" i ha indicat que "si Espanya vol ser un país modern hem d'enfortir el PSOE". Ha demanat "solidaritat entre persones, societats, i estats", acabar amb l'especulació i posar impostos a les transaccions financeres "perquè els rics paguin exactament el mateix que els altres". Ha dit que "Espanya és un país molt important a Europa, és un puntal, és important per el progrés a Europa". Ha afegit que "cal una Espanya d'esquerres, social i dirigida al món perquè es problemes es resolguin amb solidaritat i justícia". Pel que fa a les enquestes que assenyalen que Mariano Rajoy guanyarà les eleccions espanyoles ha dit que "les enquestes no són resultats electorals" i ha indicat que "un partit que lluita pot perdre, però també pot guanyar". Ha acabat la seva intervenció dient que la selecció espanyola de futbol "va guanyar amb virtuts socialistes, tots per a un i un per a tots, disciplina i fortalesa... i a sobre homes ben plantats".

stats