DESPESA PÚBLICA
Política 17/01/2011

Amenaça i resposta: Zapatero vol "actuar", Mas-Colell li retreu no haver-ho fet a Espanya

En una entrevista al diari econòmic 'Financial Times', el president espanyol assegura que "és urgent que les zones autònomes s'estrenyin el cinturó". Mas-Colell li respon que "la no-intervenció d'Espanya" no pot comportar ara la intervenció de Catalunya

Redacció
1 min

BarcelonaJosé Luis Rodríguez Zapatero, en una entrevista amb la qual aquest dilluns el rotatiu econòmic Financial Times obre portada, assegura que cal reduir la despesa pública de les comunitats autònomes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Al cap i a la fi, qui és que ha de rendir comptes? Qui té la responsabilitat?", es pregunta Zapatero. I es respon a si mateix: "El govern central, oi? Doncs hem de liderar, dirigir el camí per tal de controlar la despesa pública de les regions autònomes, i elles han de complir les obligacions, perquè si no ho fan el govern central actuarà".

A l'entrevista es fa ressò de les dades sobre dèficit del Banc d'Espanya, segons el qual el dèficit regional s'ha doblat en cinc anys i ha arribat als 105 mil milions d'euros.

A la web del rotatiu es pot veure un vídeo amb un fragment de l'entrevista a Zapatero.

El diari econòmic espanyol Expansión també recull l'entrevista en portada, que titula "Les comunitats han de complir o el govern actuarà".

stats