POLÍTICA
Política 13/01/2014

La Fiscalia Anticorrupció demana la imputació d'Oriol Pujol per suborn

Pujol ja està imputat en el cas de les ITV per un delicte de tràfic d'influències. La Fiscalia acusa el diputat de, suposadament, haver demanat 30.000 euros a un empresari per votar a favor de la llei de seguretat industrial

L. D-r.
1 min

BarcelonaLa Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat a la sala penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la imputació del parlamentari català Oriol Pujol Ferrusola com a possible autor d'un delicte de suborn, en una peça separada al cas ITV.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Juntament amb el parlamentari esmentat també apareixen implicats la seva dona, Ana Vidal Maragall, i els empresaris Ricard Puignou Vigo i Sergio Alsina Jiménez.

Segons la fiscalia, el possible delicte que s'atribueix a Oriol Pujol va ser comès durant la tramitació parlamentària de la llei de seguretat industrial, publicada al Butlletí Oficial del Parlament el 23 de juliol del 2008. Segons fonts de la fiscalia, en el transcurs de les investigacions del cas ITV s'hauria descobert que, suposadament, un dels empresaris hauria demanat a Pujol el vot favorable pels seus interessos i que Pujol hauria demanat 30.000 euros.

Pujol Ferrusola ja està imputat en el cas de les ITV per un delicte de tràfic d'influències. Segons el TSJC, hauria utilitzat el seu “pes polític” per obtenir benefici econòmic per a ell i els seus “amics”. Segons l’alt tribunal, tot indica que Pujol hauria fet servir el seu paper com a secretari general de CDC i, sobretot, com a president del seu grup parlamentari per “coordinar i dirigir” la resta d’imputats en la trama i “donar-los suport” per aconseguir l’adjudicació d’un lot d’ITV, cosa que vulnera el dret a la lliure concurrència.

stats