Política 27/09/2017

La fiscalia ordena a les policies locals evitar que surtin urnes dels ajuntaments

Ordena també als cossos de seguretat que col·laborin amb els Mossos per precintar els col·legis

Efe
2 min
Imatge de l'Ajuntament de Girona, situat a la plaça del Vi / ACN

BarcelonaLa Fiscalia de Catalunya ha ordenat a les policies locals que prenguin les "mesures oportunes" per impedir que el material electoral pertanyent a l'Estat que guarden els ajuntaments catalans, com urnes, pugui ser usat per al referèndum de l'1 d'octubre. El ministeri públic recorda que existeix un "dipòsit de material electoral" que és propietat de l'Estat i que es confia als ajuntaments per al correcte desenvolupament dels processos electorals. Però davant la convocatòria de l'1-O, la fiscalia ordena a les policies locals "garantir la custodia i assegurar que el material electoral de l'administració general de l'Estat no sigui utilitzat el dia 1 d'octubre" i també obliga a "informar de qualsevol incidència o novetat que es produeixi en la seva custòdia" abans de diumenge.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En dues instruccions dictades avui, a les quals ha tingut accés Efe, el ministeri públic també ordena a les policies locals, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional que col·laborin amb els Mossos d'Esquadra, si així se'ls ho sol·licita, per precintar els centres de votació de l'1-O i impedir la votació en un "radi de seguretat de 100 metres". Segons la instrucció, les policies locals hauran de "col·laborar" amb els Mossos "en tots els requeriments que els siguin sol·licitats per al compliment" de l'ordre de precintar locals electorals, "amb la màxima brevetat possible i sotmetent-se a la seva coordinació operativa".

Aquesta col·laboració, afegeix la instrucció de la fiscalia, haurà de "ser considerada com un servei de prioritat" davant qualsevol altre fet aliè al compliment d'aquestes tasques concretes de la policia judicial.

A més, la instrucció que el fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, ha enviat als caps de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional a Catalunya, els informa de la facultat dels Mossos d'acudir a ells en el cas que no sigui suficient l'ajuda prestada per les policies locals per precintar els centres de votació. També els demana que planifiquin l'ús de les seves reserves per tal de decomissar "urnes, equips informàtics, paperetes i documentació o propaganda electoral" l'1 d'octubre.

stats