Política 11/04/2018

Fiscals alemanys i espanyols preparen una reunió a l'Haia per abordar l'extradició de Puigdemont

L'objectiu és aconseguir de manera "ràpida i eficient" la informació que demanen a Espanya

Efe
1 min
Carles Puigdemont durant la seva compareixença a Berlín aquest dissabte

BerlínRepresentants de la Fiscalia de Schleswig-Holstein i fiscals espanyols preparen una reunió a l'Haia per abordar la petició d'extradició del president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Fonts de la fiscalia alemanya han confirmat a l'agència Efe aquesta trobada, tot i que sense concretar quan es produirà, més enllà que serà "pròximament", i han explicat que el seu objectiu és aconseguir "de la manera més ràpida i eficient" la informació que precisen dels seus homòlegs espanyols.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fer aquests requeriments per escrit podria "allargar" el procés d'intercanvi d'informació, ha assenyalat la fiscal primera d'aquest land, Wiebke Hoffelner. La reunió tindrà lloc a l'Haia perquè és on té la seu l'Eurojust, la unitat de cooperació judicial entre els països membres de la Unió Europea (UE).

La Fiscalia de Schleswig-Holstein, l'estat federat per on va entrar Puigdemont a Alemanya el 25 de març i on va quedar immediatament detingut, va resoldre fa una setmana demanar a l'Audiència Territorial del mateix land la seva extradició a Espanya.

En la seva resolució donava suport en tots els punts a la petició del Tribunal Suprem espanyol, tant pel que fa al càrrec de rebel·lió com al de malversació de fons públics, alhora que decidia mantenir-lo a la presó de Neumünster, on havia ingressat el polític català després de la seva detenció.

Dos dies després l'Audiència va resoldre desestimar el càrrec de rebel·lió i va decretar la llibertat condicional de Puigdemont, sota fiança de 75.000 euros. En la resolució es requeria també informació addicional i concreta sobre l'acusació de malversació de fons públics, per un volum d'1,6 milions d'euros, cosa que competeix demanar a la fiscalia davant les autoritats espanyoles

stats