Política 09/01/2015

L'ANC i Òmnium celebren el gest d'ERC

Les dues entitats sobiranistes es "congratulen" a través d'un comunicat que ERC accepti "la proposta que la societat civil va plantejar"

Ara
2 min
La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell / ANC

BarcelonaL'ANC i Òmnium han afirmat a través d'un comunicat que es "congratulen" per la "voluntat d'acord" de Mas i Junqueras, que al seu parer, "permetrà celebrar eleccions abans de les eleccions municipals" a partir de la proposta que fa el president, diu el comunicat, i que "accepta ERC i que la societat civil va plantejar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, l'ANC i Òmnium confirmarien que ERC ha acceptat concórrer a les eleccions en llistes separades i que una de les llistes, la de Mas, inclogui tots els independents. Aquesta proposta la van formular les entitats sobiranistes en la reunió del passat 27 de desembre a Mas i Junqueras. Mas va fer-se seva la proposta i va dir que l'estudiaria, i Junqueras va mostrar-se reticent en un principi.

En el comunicat, l'ANC i Òmnium confirmen que s'implicaran "tant com calgui" en la "concreció" de l'acord.

Una estona abans, la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha celebrat aquest divendres "la voluntat d'arribar a acords" de les forces sobiranistes. A través del Twitter Forcadell ha piulat: "Ens congratulem de la voluntat d'arribar a acords per celebrar eleccions al març. Cada dia més a prop de la independència". Tanmateix, fonts de l'ANC consultades per l'ARA, han apuntat que, arran de les últimes informacions arran de l'anunci d'ERC, aquesta reacció ha pot haver estat "precipitada", ja que fonts del Govern recollides per l'ACN han titllat d'"intransigents" els republicans després del seu anunci.

Per la seva banda, l'Associació de Municipis per la Independència ha afirmat a través d'un comunicat que "valora molt positivament els avenços produïts" pel que fa les negociacions sobre la proposta que el seu president, Josep Maria Vila d'Abadal, va plantejar en la reunió del 27 de desembre. En el comunicat, l'AMI desitja que "en els pròxims dies" s'arribi a l'acord definitiu. Com l'ANC i Òmnium, l'AMI "es posa a disposició" per empènyer cap a l'acord.

stats