Publicitat
Publicitat

Política

Francesc Homs descarta de moment un avançament electoral

El portaveu del Govern diu a Catalunya Ràdio que hi ha "motius per pensar que ens en sortirem", i insisteix que els diners que s'han demanat al fons de liquiditat "són dels catalans"

Entre els plans del Govern no hi ha, de moment, la possibilitat d'un avançament electoral. Ho ha assegurat el portaveu de l'executiu, Francesc Homs, en una entrevista a ' El matí de Catalunya Ràdio' en què ha admès també que el país viu actualment un moment molt complex econòmicament: "És un moment certament molt delicat de la nostra història col·lectiva", ha remarcat, però, amb tot, considera que "els motius per pensar que ens en sortirem també hi són", i ha recordat que la Generalitat no té del tot tancada l'aixeta del crèdit, perquè "hi ha entitats financeres que es refien de nosaltres".

Per ell, la solució a les dificultats econòmiques que viu actualment el país és que els catalans "puguem disposar dels nostres propis recursos, que és el que té plantejat el Govern" amb el pacte fiscal. D'altra banda, ha admès que "si hi ha gent que vol fer altres tipus de plantejaments", en referència a la petició d'independència, "no ho rebutgem, val la pena tenir-ho en compte".

Pel que fa a la petició de 5.023 milions d'euros al fons de liquidació autonòmic, Homs ha reconegut que encara no coneixen els tipus d'interès ni els terminis de retorn del préstec, però ha insistit que els diners que demana el Govern "són dels catalans". "Quan Espanya es dirigeix a Europa per demanar diners, demana diners que no són dels espanyols. En canvi, quan Catalunya demana diners a Espanya, són diners dels catalans. És una diferència fonamental", ha subratllat.

En la seva opinió, la petició al fons de liquiditat no és el problema, sinó "part de la solució". Per ell, el problema és, fonamentalment, l'actual sistema de finançament de Catalunya, tot i que ha admès que "en alguns moments el Govern va gastar diners que no hauria d'haver gastat".

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT