CONSELL EXECUTIU
Política 07/02/2012

Homs anuncia "contactes discrets" per abordar abans de l'estiu el debat del concert econòmic al ple

El portaveu del Govern s'obre a parlar amb el PSC dels barems de solidaritat que cal suportar i destaca que "cap dirigent socialista es tanca a parlar-ne"

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha avançat després del consell executiu que "en les properes setmanes intensificarem de manera discreta els contactes amb les diferents forces polítiques per sincronitzar la majoria social –en relació amb el suport anunciat recentment per CCOO i UGT– i política entorn al pacte fiscal". "Superat el període electoral i els diferents processos congressuals, que van portar a ajornar el debat al ple del Parlament de les conclusions de la comissió del concert econòmic, ara hi ha les condicions per abordar-lo", ha anunciat Homs, en una clara crida al PSC per sumar-se al consens, i ha afegit: "En les properes setmanes ens hem de centrar a intentar convèncer qui no n'està convençut".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha declinat, però, valorar com poden influir els resultats del congrés del PSOE, en què Carme Chacón no ha assolit la secretaria general del partit, malgrat que sí que ha subratllat que "no hi ha dirigents destacats del PSC que diguin que no en volen parlar". Per tal d'acostar dos models per ara divergents, el del pacte fiscal federal dels socialistes i el que va aprovar la comissió parlamentària del concert, Homs s'ha mostrat obert a afrontar les converses entorn "la concreció dels mecanismes, instruments i barems per precisar el concepte de solidaritat" que cal suportar. "Si l'acord estigués al servei del país, seria positiu", ha defensat.

stats