Finances públiques
Política 03/07/2013

Homs reclama a l'Estat 8.576 milions d'euros

És el que el govern espanyol deu dels últims mesos, segons el conseller de la Presidència. Denuncia a Catalunya Ràdio l'"ofec econòmic" i vincula el compliment dels pagaments de la Generalitat a l'autogestió dels ingressos propis de Catalunya

Ara
1 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, xifra en 8.576 milions d'euros el deute que l'Estat té amb Catalunya, comptabilitzant només els impagaments de "la temporada", i vincula el compliment dels pagaments de la Generalitat a l'autogestió dels ingressos propis.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ho ha dit en declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', com a resposta a l'amenaça l'executiu de Rajoy, de la mà del ministre Montoro, d'articular una altra via d'intervenció de les arques catalanes si la Generalitat no paga els proveïdors en 30 dies.

El conseller de la Presidència ha desglossat alguns dels deutes dels últims mesos de l'Estat i els ha xifrat de la següent manera: 5.227 milions en infraestructures; 712 milions en "ingressos finalistes", vinculats a programes diversos de la Generalitat; 1.792 milions en "deslleialtat institucional"; 873 milions en mesures estatals que veten ingressos propis, com l'euro per recepta, les taxes judicials i el gravamen als dipòsits bancaris.

Homs ha denunciat l'"ofec econòmic" que pateix Catalunya, i ha assegurat amb contundència que "si ens deixessin gestionar els nostres ingressos, pagaríem a 30 dies".

stats