Política 03/03/2015

Medalla d'Or de la Generalitat per a Neus Català, Josep Maria Espinàs i Joan Rodés

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ho ha anunciat en la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu

Oriol March
1 min

BarcelonaNeus Català, Josep Maria Espinàs i Joan Rodés rebran la Medalla d'Or del Parlament, segons ha explicat aquest dimarts el conseller de la Presidència, Francesc Homs. La decisió d'atorgar la màxima distinció honorífica de la Generalitat s'ha fet pública després de la reunió que ha celebrat el consell executiu al Palau de la Generalitat. La medalla a Català, segons la documentació facilitada als periodistes, destaca la seva "lluita per la justícia social i per les llibertats democràtiques, la memòria dels deportats als camps d'extermini nazis i la defensa dels drets humans".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el cas d'Espinàs, el Govern en destaca "la trajectòria en el camp de la literatura, el periodisme i la cançó". "Es tracta d'una personalitat que, des de l'època del franquisme, ha intervingut decisivament en l'extensió de la cultura catalana a sectors amplis de la societat".

Joan Rodés, segons remarca el Govern, s'ha dedicat al món de la medicina durant 40 anys i la Medalla d'Or que se li atorgarà busca reconèixer l'aportació "valuosa" que ha fet a l'estudi i a la investigació de les malalties del fetge.

stats