CONSELL EXECUTIU
Política 23/10/2012

Un informe del Govern alerta d'una "invasió competencial" que "perjudica l'activitat econòmica"

Així ho ha explicat el portaveu de l'executiu, Francesc Homs, que al maig va anunciar que s'encarregava aquest informe l'Institut d'Estudis Autonòmics

Oriol March
1 min
El Govern, reunit en el consell executiu d'aquest dimarts / ACN

BarcelonaUn informe de l'Institut d'Estudis Autonòmics (IEA) encarregat pel Govern al maig posa de manifest, segons l'executiu, que l'estat duu a terme una "invasió competencial" que "perjudica l'activitat econòmica i crea inseguretat jurídica". Així ho ha explicat el portaveu del gabinet català, Francesc Homs, a la reunió d'un consell executiu en què aquest informe de l'IEA ha estat sobre la taula.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Les duplicitats són molt generalitzades", ha denunciat Homs, en matèria de turisme, serveis socials, habitatge, indústria i relacions laborals. "Es basen en una interpretació esbiaixada de la Constitució", ha lamentat el portaveu de l'executiu, que s'ha queixat també de la "manca de seguretat jurídica" existent a Espanya.

Homs ha passat bona part de l'explicació d'aquest informe de l'IEA explicant dades que situen Espanya com un dels països amb menys seguretat jurídica del món i on la burocràcia és més nociva a l'hora de crear empreses. "Hi ha indicadors que situen l'estat al nivell d'Uganda", ha resumit el portaveu.

stats